Damer B firar påsk med storseger

Säsongens sista seriematch skulle spelas mot serietvåan Ystad. Det fanns på samlingen inför match en klar och tydlig respekt för dagens motståndare. Samtidigt verkar Damer B ha en besynnerligt stark, om än inte orubblig, tro på sin egen volleyförmåga. Och efter en bra torsdagsträning fanns det skälig anledning att tro damerna faktiskt skulle kunna utmana om segern.

Ystads VK – Lunds VK Damer B  0-3 (17-25, 21-25, 19-25)

Matchen började alldeles utomordentligt harmoniskt med sex raka poäng för Lund och inget egentligt spel om dessa poäng. Minuterna senare står det 8-8 och häpnaden är stor hos coachteamet. Lund rycker dock igen och vinner setet med 25-17. Redan i detta set visar vänsterspelarna genom varierat anfall att torsdagsträningens bildgåtor fastnat någonstans i medvetandet.

I andra set är rollerna ombytta och Ystad tar en majestätisk ledning med 10-2. Lund tvingas göra flera spelarbyten och börjar krypa närmare i protokollet. Bra servande kombinerat med utsökt mottag av libero Ylva gör att damerna går förbi vid 20-20. Efter detta verkar Ystad tappa gnistan i anfallet och gör flera enkla anfall som Lund kan vända till poäng.

Tredje set är jämnt ganska länge, men efter en serie hoppservar av lagkapten Sandra är Ystad ett dömt lag. När serveserien dessutom följs upp av nästan enformigt effektivt anfall av spiker Susanna, då är det inte lätt för något lag. I sista set fick Lund även möjlighet att hälsa debutanten och nybörjaren Sara Link välkommen på plan under matchbollen.

Bäste poängplockare blev idag Susanna Nirvald med 15 poäng tätt följd av Sandra Petersson med 14 poäng

Efter match:

Idag trollade libero Ylva fram ur rockärmen sex stycken anfallslägen, som utan intelligent ingripande, hade blivit enkla gratisbollar över till Ystads sida. Stort plus! Viktigt för utgång av match.

Vänsterspelarna tog den illa maskerade utmaningen från torsdagsträningen och matchsamlingen på bästa sätt och levererade plötsligt varierat och nyttigt anfall. Stort plus!

Centrar och lag som helhet blockerar oftast bra. Kanske mest glädjande är en förståelse för när blockaktionen är sub-standard. Och allra mest då den önskan att förändra som infinner sig. Plus!

Alla fick chansen att spela. Stort plus!

Stor ära och glädje att få coacha vinnare!

Ulf Karlsson