Herrar A förlorade rond 1 mot Habo

Lunds segersvit stannade vid 20 matcher i rad efter att laget förlorat den tredje kvalmatchen mot Habo. Habo tog den viktiga segern med 1-3 och var det bättre laget sett över hela matchen.

På det stora hela gör vi genomgående lite för många egna misstag vilket inte håller i längden mot bättre lag, menar tränare Stefan Sjöström.

Alla seten (förutom det tredje) följer samma mönster där Lund spelar jämnt med Habo en bra bit in för att sedan släppa iväg gästerna till vinst. Det är bara i det tredje setet som alla bitar faller på plats för hemmalaget och utdelningen blir också därefter.

[fleximage caption=’Per Nylander (Foto: Senad Honic)’]1

[/fleximage]

Det är bara att ladda batterierna och förbereda oss så gott vi kan inför returmatchen om knappa två veckor i Habo. Då gäller det att vi är med från allra första början och slåss för varje boll. Chansen finns fortfarande och förutsättningarna är klara. Med största sannolikhet kommer det krävas en vinst med 3-0 för att vi ska kunna ta den åtråvärda platsen till Elitserien, en tuff uppgift men inget är omöjligt. Det gäller att plocka fram spelet från det tredje setet så kommer vi ha en chans, avslutar Stefan.

I Lund utses libero Per Nylander till lagets bäste spelare som tack för flera svettiga räddningar. Även Patrik Bertilsson förtjänar beröm och blir poängbäst med 20 poäng. I Habo går motsvarande utmärkelse till ungraren Istvan Schulcz som också blev poängbäst, även han på 20 poäng.

Laget vill passa på att rikta ett stort tack till alla från publik, funktionärer och bollrullare till kioskpersonal och hejarklacksledare som hjälpte till att göra de båda hemmamatcherna mot Göteborg och Habo till två fantastiska upplevelser. Inramning betydde extremt mycket och vi är glada att ni ställde upp. Ett speciellt tack går också till Euro Finans som stod för inträdet för samtliga i publiken under helgen.

Publik: 227

Matchens spelare (utsedd av matchvärd Euro Finans):
Per Nylander, Lund
Istvan Schulcz, Habo

Länkar:
Habo Wolley
Elitseriekvalet
Tabell
Lokaltidningen