Lunds killar slutar fyra i UGP i Uppsala

Lunds killar har spelat Ungdomens Grand Prix i Uppsala den gångna helgen.

[fleximage caption=’UGP-laget värmer inför match’][/fleximage]

Turneringen inleds stabilt från Lunds sida med strategiskt stabilt servande, mottagning och anfall. Detta genererar en komfortabel vinst mot Stöcke.

Habo väntade i nästa match och i första set skruvar Lund upp tempot. Serven håller med ytterligare lite press, Max fördelar passen snabbt och säkert och våra anfallare förvaltar det på bästa vis. Vid 23-18 till Lund tar Habo en time-out och lyckas krypa lite närmare i poängen efteråt men Lund kan ändå stänga setet med 25-22. I andra och tredje set gör vi alldeles för många servemissar och tappar fokus så Habo kan vinna med god marginal.

Semifinal mot Sollentuna och vi spelar jämnt i första set upp till 20, sen är Sollentuna lite lite kyligare och samspelta och kan stänga setet med siffrorna 23-25. I andra set är det ett nytt Lund som kliver in på plan, kopplar ett tidigt grepp och håller ledningen upp till 15 poäng. Här blir det kollaps i samspel och Sollentuna kan segla mot en bekväm vinst.

På söndagen var det dags för bronsmatchen mot Södertälje och tyvärr hängde det med för mycket negativ energi och missriktad fokus in i den matchen medan Södertälje spelar som ett lag matchen igenom. Det räcker för att de ska vinna.

Vi kan summera en bra helg med stundvis riktigt bra volleyboll. Med tanke på att vi hade sjukdom och skador som tunnade ut truppen fick vi väldigt mycket ut av den här veckan. Att vi dessutom stundvis håller mycket högre nivå än någon träning inför den här turneringen visar vilken potential killarna har. Med fokus på egna uppgiften och positiv inställning kan vi utmana vilket lag som helst i de här sammanhangen.

En liten extra eloge får ges till Sebastian och Daniel, yngst och nyast i sammanhanget står de för en mycket stabil insats.

Resultat UGP

Vid pennan
/Jonas Johansson, headcoach