Lund tar emot Göteborg och Habo i Kvalserien i helgen

Lunds VK bortabesegrade Göteborg United i den första av fyra matcher i Kvalserien med 0-3 (17-25, 23-25, 26-28). Göteborg bjöd på bra motstånd men Lund var starkast när det gällde och den stora skillnaden lagen emellan var kantspelet. Lund gör 39 poäng från vänsterkanten mot Göteborgs 10 poäng.

[fleximage caption=”]b10[/fleximage]

Segern mot Göteborg var väldigt viktig. Känns alltid skönt med en seger givetvis, men när nu kvalet bara innefattar tre lag så är varje match extra viktig, kommenterar Per Nylander, libero Lunds VK. Det är också skönt mentalt att vinna första matchen och få med oss den vinnarkänslan till kommande matcher, säger Per.

Per Nylander är en av de viktiga kuggarna i Lunds VKs servemottagning och försvarsspel. I första kvalmatchen stod han för fina 65% perfekta servemottagningar och 74% positiva.

Jag tyckte att det gick bra, både mottagningsmässigt och försvarsmässigt. Det är lätt att spela när man har ett så pass bra lag runt omkring sig där alla jobbar för varann, säger Per om sin egen insats.

[fleximage caption=’Per Nylander, libero som står för tryggheten i Lunds serve- och försvarsspel’]Per Nylander_500[/fleximage]

I helgen är det Lunds tur att spela hemmamatcherna i Kvalserien. På lördag kl 18.00 står Göteborg för motståndet och på söndag kl 18.00 väntar Habo, båda matcherna i Lunds Idrottshall, hallen där Lund är erkänt starka.

Göteborg känner vi väl sedan tidigare matcher medan Habo blir en ny bekantskap, dock inte helt okända för oss. Nyckeln till seger i helgens matcher är att vi som alltid försöker att spela vårt spel och ta en boll i taget, avslutar Per.

Vi hälsar alla varmt välkomna till helgens två viktiga och spännande hemmamatcher i Kvalserien och vi hoppas på stort publikstöd som bär fram Lundapågarna!

FRI ENTRÉ – EURO FINANS bjuder alla på inträdet.

Matcherna går också att följa via livescore (klicka på länken och klicka sedan på Elitseriekval herrar).

[fleximage caption=”]Lunds_VK_annons_150325[/fleximage]