Herrar C fick vända hem utan poäng i derbyt mot Malmö

Herrar C åkte i lördags till Malmö för höstens andra derby mot KFUM Malmö.  I det första mötet lagen emellan på hemmaplan vann Malmö med 3-0 men efter två jämna avslutande set.

Första set i lördagens match startade Lund starkt i både serve, mottag och block. Det blev anfallsmissarna som sedan fick Malmö att dra ifrån och vinna setet.

KFUM Malmö – Lunds VK herrar C 3-0 (25-17, 25-18, 25-19)

Set 2 tappade Lund lite i början efter bra anfall från Malmö och svaga kantanfall från eget håll pga bristande mottag. Lund kom dock igen efter mer starkt blockspel som gjorde att Malmö började göra mer säkra överlägg som vi plockade upp. Lund höll högre nivå än i första set nivå men tappade tyvärr när Malmö trappade upp sitt spel.

Sista setet fortsatte Lund med att spela bättre och inledde med bra och långa bollar som tyvärr oftast slutade i poäng till Malmö. Mot slutet gjorde lund en sista rejäl insats och vann fem setbollar med bra block och anfallsspel men Malmö fick en sista poäng och resultatet blev 25-19. Matchen kan sammanfattas med bra försvarsspel och starka servar. Adam Bergström och Filip Henrikson gjorde en bra debut i serien och ett stort tack går till Chris som hoppade in som Libero.

Vid pennan/ Filip Henrikson

Tabell
KFUM Malmö