Damer A fortfarande obesegrade

Med en redan säkrad serieseger och  en klar plats i Allsvenskan var det Hylte/Halmstad som stod för motståndet i lördagens match. Hylte/Halmstad som halkat ner till en 4:e plats i serien var tvungna att vinna för att överhuvudtaget ha en chans att ta sig till Allsvenskan. Trots att 3 spelare saknades blev det en enkel seger för Damer A och 3 nya poäng för att dryga ut segern ytterligare. Matchen slutade 3-0 till Lund som nu ligger 10 poäng före tvåan Gislaved VBK B.

Hylte/Halmstad VBK B – Lund 0-3 (18-25, 24-26, 19-25)

Men en liten trupp på 10 spelare och med en klar serieseger i bagaget var det viktigt att hålla fokus och ändå spela sitt spel. Under höstens matcher är det bara Hylte/Halmstad som lyckats ta set mot Lundatjejerna så det gällde att spela stabilt för att ej tappa set till Hylte/Halmstad. Inför matchen var direktiven att spela ett varierat spel och försöka få till en del anfallskombinationer.

Lund startade med ett säkert spel och både mottag och anfall fungerade bra. Man kunde komma till många bra avslut och dessutom några poänggivande kombinationer. Setet vanns av Lund med setsiffrorna 25-18. I andra set spelade Hylte/Halmstad ett aggressivare spel och kunde ta ledningen från början. Denna ledning behöll de enda till slutet av setet då Lund sakta med säkert kunde ta sig förbi och vinna setet med 26-24. Trots underläge var där ett konstant lugn på plan och det blev aldrig riktigt stressigt.  Tredje setet utspelade sig som det första och setet och därmed matchen kunde vinnas av Lund.

Efter matchen kunde man komma fram till att de olika anfallskombinationerna ofta resulterade i poäng och att målet att inte förlora något set uppfylldes set. Coach Åke konstaterade att trots konstant underläge var det bra att vinna andra set, dock ska vi kunna tagga till mer och inte försätta oss i den situationen överhuvudtaget. Överlag var tjejerna och tränare Åke nöjda med matchen och alla spelare fick speltid. En extra eloge till Sara Granath som lyckades bra med sina servar och tog 4 viktiga servepoäng.

Bästa poängplockare: Lovisa Bergh 13 p, Sara Hansson 5 p.

Nu blir det en veckas uppehåll innan sista matchen emot Gislaved.