HannaMaria Thomasson återvänder till Lunds VK

Lunds VK har gjort klart med återvändande HannaMaria Thomasson, libero, som senaste säsongen vann danska cupen och blev tvåa i danska mästerskapet med Brøndby Volley. HannaMaria var en viktig del av truppen säsongen 2015-16 när Lunds VK vann division 1 i stor stil och nu väljer HannaMaria att återigen spela i LVK:s röda färger.
– Vi kan inte vara mer nöjda med att HannaMaria är tillbaka i Lunds VK, säger sportchef Linus Oscarsson. HannaMaria har utvecklats mycket under förra säsongen hos danska cupmästarna Brøndby och vet vad som krävs för att tävla på den allra högsta nivån, avslutar Linus.

[fleximage caption=’HannaMaria Thomasson, åter i Lunds VK. Foto: Stefan Sjöström’]HannaMaria Thomasson_hemsida[/fleximage]

Så här går HannaMarias tankar kring den kommande elitsäsongen:

Välkommen tillbaka till Lunds VK! Hur går dina tankar?
Det känns jättespännande att komma tillbaka till Lunds VK nu när damlaget har etablerat sig ytterligare! Tjejerna i laget har hur mycket energi och vilja som helst så det ska bli roligt och spela ihop med dem.

Efter ett år i den danska ligan, vad tar du med dig för erfarenheter?
Det jag mest tar med mig från Danmark, och speciellt Brøndby, är vikten av hårt arbete och disciplin. Vi har varit väldigt strukturerade och vi har fått mycket individuell träning vilket har varit jättebra! I den danska ligan var det ganska stor skillnad på topp- och bottenlagen så det gällde att alltid vara fokuserad på sitt eget och lagets spel.

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer?
Jag förväntar mig en säsong som kan bjuda på vad som helst! Vi kommer dels att möta stora etablerade motståndare, men även nykomlingar i serien som kommer vara supertaggade. Det gäller för oss att vara väl förberedda på de olika lagen. Vi börjar bli ett väl sammansvetsat lag redan och alla spelare utvecklas starkt, så vi ska bara fortsätta på den banan.

Vad är dina styrkor som volleybollspelare?
Jag försöker sprida bra energi och ett lugn på planen. Det finns positiva synvinklar i alla situationer. Som libero försöker jag vara en stabil spelare och jag ger aldrig upp!

Vad är din målsättning inför kommande säsong?
Personligen vill fortsätta utvecklas i min mottagning. För lagets del vill jag att vi alla har en bra utvecklingskurva och härlig sammanhållning där vi tycker att volleyboll är något roligt! Resultaten kommer att vara beroende av detta tror jag.

Fakta
HannaMaria Thomasson
Ålder: 29
Längd: 161 cm
Position: Libero
Spikehopp: jaaa… ganska ok ändå för min längd tror jag 😉
Tidigare klubbar: Ystad VK, Karlstads VK, KFUM Malmö, Lunds VK, Brøndby Volley.

Länkar
Elitserien volleyboll