Patrik Bertilsson tillbaka i Lunds VK

Lunds VK har nu gjort klart med återvändande Patrik Bertilsson. Patrik spelade förra säsongen i den danska ligan i Lyngby Gladsaxe och väljer nu att åter fortsätta sin elitkarriär i Lund.
– Att Patrik kommer tillbaka till klubben efter ett år i Danmark känns riktigt bra, säger sportchef Linus Oscarsson. Patrik har tidigare år betytt mycket för oss både på och utanför planen med sin härliga inställning, alltid positiva energi och glada humör och kommer att göra så även detta år i elitserien, avslutar Linus.

[fleximage caption=’Patrik Bertilsson är tillbaka i Lund efter ett år i Danmark. Foto: Stefan Sjöström’]Patrik Bertilsson_hemsida[/fleximage]

Vi passar på att ställa några frågor till Patrik om året i danska ligan och hur han ser på säsongen som kommer.

Välkommen tillbaka till Lunds VK! Hur går dina tankar?
Mycket har hänt sedan jag var i Lund senast, det finns massor med energi och vilja att bevisa att vi hör hemma i den högsta serien i Sverige. Det kommer inte bli lätt och det kommer finnas många motgångar. En sak som är säker dock är med hårt slit och med en vilja att alltid få upp det där bollskrället så kan allting hända. Jag tror detta kommer bli året Lund “slår” igenom på riktigt, eller kanske block ut…

Efter ett år i den danska ligan, vad tar du med dig för erfarenheter?
Då jag tagit stort ansvar i servemottagning känner jag att jag personligen utvecklats väldigt mycket inom det området och coachen (Fred Sturm) har varit fantastisk. Efter att ha spelat i DIV 1 i Sverige i ett tag så är det lite speciellt att möta stora och organiserade blockare vilket medför att man inte kommer undan med lika mycket i anfall och tvingas spela smartare, så att slå hårt rakt fram är inte riktigt en smart utväg i högsta serien. 😉 Det handlar inte alltid om vem som har det bästa/längsta eller mest fysiska laget utan det lag som vill mest, som vågar mest. Har man rätt energi kan man vinna vad som helst.

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer?
Att alla ska ha sjukt roligt, kämpa och inte glömma varför man spelar denna fantastiska sport.

Vad är dina styrkor som volleybollspelare?
Jag sprider glädje och bidrar till en stämning på plan då alla vågar gå för att vinna, plus lite annat smått och gott.

Vad är din målsättning inför kommande säsong?
Att alltid våga gå för det, man vinner inget på att fega! Självklart så skall man göra detta smart. När det är som tajtas då visas det vem som vågar vinna.

Fakta
Patrik Bertilsson
Ålder: 28
Längd: 189,5cm
Position: Som en gott och blandat påse!
Spikehopp: 330cm
Tidigare klubbar: Falköpings VK, RIG Falköping, Hylte/Halmstad Volley, Lunds VK, Lyngby Gladsaxe (DEN)

Länkar
Elitserien volleyboll