Erika Bernalt berättar om sin debutsäsong i elitserien

Hemsidan har tagit en pratstund med damelitlagets vänsterspiker Erika Bernalt om hur hon ser på sin första elitsäsong nu när vi snart kommit halvvägs genom serien. Förra säsongen spelade Erika i Lunds VK damer B och har under denna första säsong i A-laget visat framfötterna. Erika ligger tvåa i den interna poängligan med 80 pinnar på 13 matcher med ett snitt på 1,9 p/set.

[fleximage caption=’Erika Bernalt, spiker Lunds VK 2017-18 (foto: Conny Nilsson, onnesfoto.se)’]Erika Bernalt_1[/fleximage]

Detta är din första säsong i Elitserien, berätta om höstsäsongen.
Ja, min nervositet fick jag ju lägga på hyllan direkt eftersom jag har fått mycket speltid. Som hyfsat ny på vänsterkanten har jag bara fått köra på och göra mitt bästa. Det märks att jag saknar erfarenhet vilket är frustrerande emellanåt. Men vi är ett lag i utveckling och vi har haft stunder när vi spelat riktigt bra! Vi har haft en grym publik som hejat och stöttat, vilket ger lite extra energi.

Hur upplever du skillnaden mellan division 1 och Elitserien?
Som väntat spelar motståndarna ett snabbare och tuffare spel. Det är fler matcher vilket har krävt mycket mentalt, att hinna ladda om på kort tid. I division 1 vann vi en hel del matcher, nu är det lite svårare med det… Varenda boll vi spelat som är bra i elitserien har jag känt mig extra glad och stolt över!

Vad har du utvecklat mest som volleybollspelare under hösten?
Min spelförståelse har blivit bättre. Och så har jag ju fått lite mer muskler! Det har gett mig lite tuffare serve och hårdare spike.

Vad är din målsättning och förväntningar inför andra halvan av säsongen?
Vi har visat att vi tar set mot lag som Lindesberg, Gislaved och Svedala. Så det ska vi fortsätta med! Sen ska vi ju vinna en match, eller två. Men vårt mål är ju främst att vara det lag som utvecklas mest under säsongen, så vi börjar där helt enkelt tänker jag!

Fakta
Erika Bernalt
Ålder: 30
Längd: 1,76m
Position: Vänsterspiker
Spikehopp: 2,84m
Tidigare klubbar: Vallentuna VBK

Länkar
Elitserien volleyboll

Nästa hemmamatch:
Lund-Degerfors
Lördag 9 december
Kl 15.00
Idrottshallen

[fleximage caption=’Erika i servemottagning (foto: Conny Nilsson, onnesfoto.se)’]Lund - Gislaved 171007[/fleximage]