Dubbelt Guld i senior-DM

Lördagen den 11 april arrangerade Lunds VK tillsammans med Skånes VBF senior-DM 2015. Skådeplatsen var Idrottshallen i Lund och 8 damlag och 5 herrlag gjorde upp om medaljerna.

[fleximage caption=’Många spännande matcher under Senior-DM i Idrottshallen’]DSC_0017a[/fleximage]

I damklassen vann både Lund A och Lund B sina respektive grupper och kunde mötas först i en eventuell final. Efter två jämna semifinaler där Lund A gick segrande ur sin mot Svedala med 2-1 och Lund B knappt förlorade mot Malmö med 0-2 väntade spel om guldet respektive bronset för Lund A och Lund B. Lund C deltog också i DM och slutade trea i sin grupp bakom Lund B och Svedala.

I matchen om bronset lyckades inte Lund B upprepa bedriften från gruppspelet att besegra Svedala utan Svedala kunde vinna med 2-0 och ta med sig bronset hem. I finalmatchen var Lund A snäppet vassare än Malmö och vann välförtjänt guldet efter två raka set!

[fleximage caption=’Lund A Skånemästare 2015!’]DSC_0060a[/fleximage]

Slutställning damklassen

1. Lund A
2. KFUM Malmö
3. Svedala
4. Lund B
5. Lund C
6. Kristianholm
7. IFK Helsingborg B
8. Åstorp

I herrklassen deltog från Lund herrar B och herrar C. Då det var 5 deltagande lag spelades en enkelserie där alla mötte alla, med en avslutande final och bronsmatch mellan 1:an och 2:an resp 3:an och 4:an.

Lund B och Lund C startade DM bra med seger för B-laget och en setvinst för C-laget. Därefter tappade herrar B endast ett set och vann gruppen medans det gick tyngre för C-laget som inte lyckades knipa fler set och slutade 5:a.

Det krävdes bollräkning mellan EVS och Helsingborg B om vem som skulle spela final mot Lund B och där hade Helsingborg B bollarna på sin sida. Lund B som tappade set mot Helsingborg B i gruppspelet visade var skåpet skulle stå i finalen och vann övertygande med 2-0. Också herrguldet till Lund! I matchen om bronset mellan Kristianstad och EVS krävdes det skiljeset för att kora en vinnare i Kristianstad.

[fleximage caption=’Lund B Skånemästare 2015!’]DSC_0031a[/fleximage]

Slutställning herrklassen

1. Lund B
2. IFK Helsingborg B
3. Kristianstad
4. EVS
5. Lund C

Stort tack till alla deltagande lag och stort tack också till alla funktionärer i samband med DM!

Resultat DM 2015

[fleximage caption=’Gulden stannar i Lund!’]DSC_0071a[/fleximage]