Säker seger i premiären för herrar A

Herrar A inleder säsongen på bästa sätt med en säker seger i hemmapremiären mot gästande Falkenberg B. Den starkast lysande stjärnan i hemmalaget var nyblivne lagkaptenen Jonathan Karlsson som fick tvåla till sin förra klubb på ett övertygande sätt.

[fleximage caption=’Säker seger för herrar A mot Falkenberg’]Herrar A efter seger mot Falkenberg[/fleximage]

Herrar A – Falkenberg B 3-0 (25-23, 25-19, 25-17)

Falkenberg mönstrar i vanlig ordning ett ungt och talangfullt lag med 18,5 år som snittålder. Som mest rutinerad hittar vi landslagsmeriterade Daniel Isedal född 87. Bland de yngre förmågorna i truppen hittar vi bland annat duktige Alfred Dalevik som dessvärre har blivit förlagd med hoppförbud pga skada och därmed fick axla liberorollen i dagens match.

Första set börjar lite trevande och inget av lagen tar något riktigt kommando. Lund drar dock ifrån och skaffar sig några poängs ledning. Först mot slutet närmar sig Falkenberg och kommer så nära som en boll ifrån innan hemmalaget kniper setbollen.

– Jag köper att det är lite svajigt i början så här första matchen för året, säger coach Stefan Sjöström.

Set två och tre fortlöper liknande sätt. Lund kopplar ett tidigt poängövertag efter bra spel. Lite övermodigt sätts dock autopiloten på för tidigt istället för fortsätta på den inslagna vägen. Seten vinns fortfarande komfortabelt men det finns mer att önska ur ett inställningsperspektiv.

– På det stora hela är det en mycket väl genomförd match och vi ska vara nöjda med tre poäng, fortsätter Stefan. Vi har fortfarande mycket att jobba på men en del bitar fungerar redan bra. Blocket till exempel, vi skrapar ihop hela 13 st. Jämfört med träningsmatchen i torsdags servar vi bättre. Även om vi har många missar är det generellt bättre missar än senast.

Bäst för dagen var som tidigare nämnts Jonathan Karlsson som tog 15 poäng varav 5 block, 2 ess och 8 anfallspoäng. Tätt efter Jonathan i poängstatistiken kom Patrik Bertilsson på 13 poäng och centeranfallaren Andreas Andersson på 12. I bortalaget blev högerspikern Johan Gruvaeus utsedd till bäste spelare. Johan fick dra ett tungt lass i Falkenbergs anfallsspel. Alfred Dalevik förtjänar också beröm för sin stabila servemottagning och sitt uppoffrande försvarsspel genom hela matchen.

– Det känns underbart att säsongen är igång och att vår resa mot Allsvenskan har börjat, konstaterade kapten Jonathan kort efter att matchen var färdigspelad.

Publik: 63

Matchens spelare (utsedda av matchvärd Euro Finans):
Jonathan Karlsson, Lund
Johan Gruvaeus, Falkenberg

Tabellen
Falkenbergs VBK