Dags för JSM

Imorgon fredag åker Lunds VK mot den nya arrangörsorten Södertälje för att i helgen göra upp om titeln; Sveriges bästa juniorlag. Till Södertälje kommer tio herrlag och tolv damlag och Lund ställer alltså upp med lag i herrklassen. Laget vann den södra poolfinalen där Falkenberg, Habo och Hylte/Halmstad också deltog. Gruppspelet till helgen är nu lottat och Lund ställs mot Habo och Tierp. Så här ser coach Hampus Hedenberg på motståndet i de inledande matcherna.

– Habo känner vi oss relativt bekanta med då vi ställts mot dem tidigare, senast i kvalet i början på februari. Laget anförs av bröderna Bråkenhielm och de flesta spelarna är jämna och samspelta. Tierp däremot är lite av en ny bekantskap då det var längesedan dem deltog i ungdomssammanhang. Lagets stomme består av den kvartetten av spelare (Martin Drejare, Johan Svensson, Patrik Ödvall, & William Lind) som inför den här säsongen anslöt till Tierps elitlag efter tre år på RIG. Återstår att se vad de kan kan komplettera truppen med för spelare.

[fleximage caption=’Oskar, Anton och Pontus i block under kvalet i februari’]5

[/fleximage]

Den norra gruppen vanns överlägset av Sollentuna med Vingåker på andraplats och ovan nämnda Tierp på tredjeplats. Sollentuna är på förhand den största favoriten till guldet med hela åtta spelare som i dagsläget går på RIG.

– Precis som många andra klubbar ställs vi inför problemet och svårigheten att spela ihop vårt lag inför vårens olika mästerskap då många av våra spelare är utspridda både inom klubben men självklart också på RIG, fortsätter Hampus. Jag tycker ändå att vi ska ha en bra chans att tampas om de ädlare medaljerna med tanke på kvaliteterna och erfarenheterna i vårt lag. Förutom de givna nyckelspelarna Pontus Nilsson och Jacob Link, som ansluter från RIG, vill jag också lyfta Oskar Borna som spelat elitkval med Herrar A under våren samt Axel Olin som anslutit till klubben när Svedala inte längre mäktade med att få ihop ett lag. Axel blev uttagen i All-star Team som center så sent som förra året på JSM. Vi ska göra vad vi kan för att upprepa bragden från 2013 och jag definitivt att vi har goda chanser, avslutar Hampus.

[fleximage caption=’August i anfall mot Falkenberg’]10

[/fleximage]

Följ lagets framfart under helgen på länkarna nedan samt på Lunds VK:s Facebook!

Länkar:
Resultat – Poolfinal Södra
Spelschema
Junior-SM 2015 – SVBF

Truppen:
Henrik Kockum
Jonathan Persson
Axel Olin
Pontus Nilsson
Oskar Borna
Anton Borna
Lukas Garderbrand-Kjellin
Jacob Link
Petter Berlin
Per Malmborg
August Borna
Asif Haidari

Ledare:
Hampus Hedenberg
Petter Borna
Linus Oscarsson