Damer B urholkar stenen och storvinner 3-0 i hemmapremiären

Inför matchen ledde obesegrade Engelholm serien och utmaningen för hemmadamerna kunde inte varit större. Flickorna i B-laget har dock inte låtit sig särskilt förskräckas och under veckan har en rimlig gameplan frammejslats.

Första set inleds med två tekniska misstag av hemmalaget, men laget återhämtar sig snabbt och börjar som ett bättre paternosterverk med precision ge sig på motståndarnas servemottagare. Detta tilltag resulterar snabbt i stor setvinst med 25-14.

Nästa set blir om möjligt ännu märkligare. I princip avgörs hela setet av en enda serveserie när Tove Kauppi i egen serve omvandlar jämn inledning till övertag med 16-4. Med få egna misstag stänger damerna setet med 25-10.

Sista set vinns med 25-21 men inte helt utan dramatik. Tyvärr gör damerna det mänskliga misstaget att slappna av lite vid stor ledning. Lyckligtvis är Engelholm inte helt skarpa i serven under andra hälften av slutsetet och hemmaflickorna vinner en i mitt tycke välförtjänt seger.

 

Idag spelade hemmatjejerna med stark servepress och få missar. Dessutom vågade flera spelare variera sitt anfallsspel på ett vinnande vis.img_6248-1