Amanda Bengtsson till Lunds VK damelit

Lunds VK har skrivit kontrakt med talangfulla Amanda Bengtsson från Kristianstad. Amanda är en spelare som kan gå både vänsterkant och center.
– Det är otroligt sjukt och roligt att få en chans som denna. Ser extremt mycket fram emot att utvecklas som volleybollspelare, utbrister Amanda.
– Vi är mycket nöjda med att ha signerat Amanda till klubben, säger klubbchefen Stefan Sjöström. Amanda har alla förutsättningar till en framgångsrik elitkarriär och vi tror att hon kommer att utvecklas mycket redan denna första säsong i elitserien.

[fleximage caption=’Amanda Bengtsson skriver på för Lunds VK’][/fleximage]

Vi passar på att ställa några frågor till Amanda om säsongen som kommer:

Du har precis signerat för Lunds VK – hur går dina tankar just nu?
Det är otroligt sjukt och roligt att få en chans som denna. Ser extremt mycket fram emot att utvecklas som volleybollspelare

Varför väljer du att flytta till Lunds VK?
Jag har aldrig förut spelat på denna nivå och när jag fick chansen kändes det självklart för mig att ta den. Klubben jag spelade i innan, KFUM Kristianstad, hade inte tillräckligt med spelare för att fylla damlaget nästa säsong, så jag hade redan tänkt söka efter en annan klubb att spela i. Dessutom är tjejerna mycket trevliga och det känns som att det är en bra stämning i laget

Vad är dina styrkor som volleybollspelare?
Jag tror min största styrka är att jag lär mig snabbt och vill så sjukt gärna lära mig mer. Jag tycker det är kul att få direktiv för det är en så häftig känsla när något som inte gått bra innan plötsligt fungerar.

Vad är din målsättning till kommande säsong?
Jag hoppas att komma in i det snabba tempo som det är i elitserien, men som jag inte är van vid. Samtidigt försöker jag bli så stark jag bara kan så att jag kan känna att jag är på de andra tjejernas nivå. Jag hoppas även på att få spela mycket så att jag kan lära mig deras spelsätt och så att vi alla blir ihopspelade.

Fakta
Amanda (Mangi) Bengtsson
Ålder: 18 år
Längd: 180cm
Position: Spiker/Center
Spikehopp: 287cm
Tidigare klubbar: KFUM Kristianstad

Länkar
Elitserien volleyboll