Två nya tränare till Lunds VK

Lunds VK har gjort klart med två nya tränarnamn till klubbens herrelitlag. Det är Kristian Lund och Pawel Rzepinski som kommer att leda laget i elitserien till hösten.
– Det känns spännande att få chansen att komma tillbaka till tävlingsvolleyboll på elitnivå, kommenterar Kristian. För min del ser jag mycket fram emot att utveckla min tränar- och spelarkarriär i Lunds VK och den svenska ligan, säger Pawel.

Herrlaget som senast spelade i elitserien säsongen 2010-11 står nu inför en comeback i landets högsta liga.
– Det känns självklart väldigt bra att vi kan presentera en kompetent och dynamisk tränarduo till herrelit, säger sportchef Linus Oscarsson. I Kristian får vi en tränare med en mycket gedigen spelarkarriär och i Pawel en ung och redan framgångsrik tränare med internationell erfarenhet. Vi tror mycket på att ha en bred tränarstab och Kristian och Pawel kompletterar varandra väldigt bra, avslutar Linus.

Pawel kommer också att gå in som spelande tränare och bidra med tyngd i nätspelet och erfarenhet på planen. Kristian kommer att sköta mer av hands-on coachningen under matcherna.

Fakta om tränarna

[fleximage caption=’Kristian Lund (foto: Stefan Sjöström)’]Kristian Lund_hemsida[/fleximage]

Kristian Lund
41 år
Sjukgymnast/volleybolltränare
54 landskamper för Norge
3 SM-guld
2 GP-guld
MVP Sverige 2003
Norsk cup- och seriemästare
15 säsonger på elitnivå i Norge, Danmark och Sverige

Hur känns det inför din nya tränarroll?
Det känns spännande att få chansen att komma tillbaka till tävlingsvolleyboll på elitnivå. Att få möjligheten att samarbeta med Pawel som har tränarerfarenhet från de högsta ligorna i Polen gjorde valet enkelt. Nya erfarenheter för mig, en möjlighet att utvecklas personligt samt ett spännande koncept i klubben kändes som en utmaning jag inte kunde tacka nej till.

Vad ser du fram mest emot inför säsongen som kommer?
Jag ser mest fram emot att se lagets utveckling under säsongen samt att få vara en del av ett lag igen. Och det ska bli roligt att återigen få känna tävlingsnerverna.

Vad är dina styrkor som tränare?
Som tränare är jag lugn och metodisk. Jag tror att jag är bra på att förmedla till spelarna vad jag förväntar av dom. Jag är inte rädd för att ställa stora krav, så länge jag tror att de kan infrias.

Om man tittar på det rent tekniska är det serve och servemottagningen som är mina hjärtebarn. Men där jag kanske har mest att dela med mig av är den mentala biten. En liten, och ofta underskattad, del av spelet.

[fleximage caption=’Pawel Rzepinski (foto: Legia Warszawa)’]Paweł-Rzepiński[/fleximage]

Pawel Rzepinski
27 år
Volleybolltränare
Position: Spiker
Längd: 1,98m
Silver på Universitetsmästerskap 2010 med Gdansk som spelare.
Anställd som tränare i Metro Warszawa med ansvar för juniorlaget med största framgången – en finalplats i Polens Juniormästerskap.
Anställd som assisterande herrtränare i Legia Warszawa (säsongen 15/16). Tog över som huvudtränare efter ett halvår, vann 10 av 12 matcher. Säsongen 16/17 slutade med en semifinal och spel om avancemang till Polens elitserie.

Vad ser du fram mest emot inför säsongen som kommer?
Jag ser fram emot att börja förberedelserna inför säsongens start. Vi har ett väldigt intressant lag med många fördelar då vi har både unga spelare med stor potential samt lite äldre spelare med stor erfarenhet som vi kan få hjälp av. Alla är medvetna om att det blir en tuff säsong och att vi kommer behöva jobba väldigt hårt för att ha möjlighet att vinna matcher. Men jag är övertygad att Lunds VK kan bjuda på några överraskningar under säsongens gång.

För mig som blir spelande tränare under denna säsong blir det viktigaste målet att hjälpa de unga spelarna att slipa på sin teknik samt spel så att de kan utvecklas och bli bättre spelare. För att uppnå detta måste vi möta de bästa av dem bästa och nu har vi chansen. Mitt mål och största önskan som jag kommer jobba stenhårt för att uppnå är att behålla platsen i Elitserien.

Vad är dina styrkor som tränare?
Det är svårt att själv säga vilka mina starka sidor är, ni hade behövt fråga mina före detta spelare 🙂 . Men som tränare skulle jag vilja föra över mina kunskaper till killarna för att de ska kunna uppnå högsta nivån av sina möjligheter. Jag skulle också vilja visa och övertyga killarna om att det viktigaste trots allt är lagkänslan – att spela tillsammans och hjälpa varandra är nyckeln till succé.

Mitt största mål är att volleyboll i Lund/Skåne ska bli minst lika stort och populärt som handboll och att våra spelare kommer uppnå landslagsnivå.

Länkar
Elitserien volleyboll