Truppens första libero klar

Lunds VK har gjort klart med sin första libero till kommande säsong. Det är Nina Enocsson, som närmast kommer från klubbens egna B-lag i division 1 och som nu tar klivet upp i elitlaget.
– Nina kommer in med en härlig attityd och inställning kring jobbet som behöver läggas ner för att fortsätta att utveckla både sig själv men också hela laget, säger sportchef Linus Oscarsson.

[fleximage caption=’Nina Enocsson blir elitlagets senaste tillskott’]Nina Enocsson_hemsida

[/fleximage]

Nina har erfarenhet från spel i elitserien sedan tidigare och vi är väldigt glada över att hon blir en del laget. Hon kommer bli en av de mer erfarna spelarna i laget som nu på allvar börjar formas.
– Jag ser det som en stor utmaning och det ska verkligen bli roligt testa på spel i högsta serien på nytt, säger Nina.

Vi passar också på att ställa några frågor till Nina om den stundande säsongen:

Varmt välkommen till elittruppen och tillbaka till elitseriespel – Hur går dina tankar?
Tack. Jag har en fantastisk säsong bakom mig med Lunds damer B i division 1 och känner verkligen att suget efter mer volleyboll har ökat tack vare det. Jag ser mycket fram emot tempot och motståndet i elitserien, jag längtar till matchstart!

Du har tidigare spelat i elitserien i både Sollentuna och Gislaved, vilka erfarenheter tar du med dig från dessa säsonger?
Jag vet vad som krävs för att träna och spela i ett elitlag och känner mig trygg och glad över att jag får möjlighet att göra det igen.

Vad är dina styrkor som volleybollspelare?
Mina styrkor skulle jag säga är att jag är en lagspelare, jag älskar känslan som uppstår på plan när det inte längre känns som 6 spelare på plan utan som 1 enhet. Jag är bra på att läsa motståndet och är kvick i fötterna.

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer?
Jag förväntar mig mycket träning och hårt slit tillsammans med laget.

Vad är din målsättning inför kommande säsong?
Målsättningen för denna säsong är att utveckla servemottagningen och att justera baggertekniken så att den blir ännu vassare.

Fakta
Nina Enocsson
Ålder: 28
Längd: 1,65m
Position: Libero
Spikehopp: 2,65m
Tidigare klubbar: Gislaveds VBK, Bromma KFUM, Solna VK, Sollentuna VK, Kristianstad VK

Länkar
Elitserien volleyboll