Två femsetare för damer A under premiärhelgen

Lund har klarat av sin premiärhelg i Elitserien med en dubbelhelg. Säsongen inleddes med besök från Gislaved i Idrottshallen under lördagseftermiddagen.

Härligt att säsongen äntligen är igång, tycker Lunds tränarduo Ulf Karlsson och Jonas Brink. Det har varit en lång försäsong och detta har vi väntat på.

Damerna öppnade starkt och plockade de två första seten relativt komfortabelt. Den långa pausen mellan andra och tredje set gav dock Gislaved nya krafter och en chans att samla efter den något trevande inledningen. Tidig ledning för gästerna som växer till 8-17 som mest innan hemmalaget vaknar. Lund tar in försprånget och kommer så nära som 23-25 innan Gislaved kan vinna setet genom ett block av center Eliza Zachary. Av bara farten tar Gislaved även fjärde set utan att Lund är nära. Även i femte set tar Gislaved ett tidigt grepp, Lund spelar dock upp sig och tar ledningen vid 9-8 men Gislaved kraftsamlar och vinner till slut det avgörande setet med 11-15.

– Jag tror det var en kombination av premiärnerver och insikten efter två set att vi faktiskt hade god chans att vinna matchen som gjorde att vårt spel hämmades lite efter den fina inledningen, menar Ulf Karlsson. Vi tar ändå med en poäng och en start som var bättre än förväntad. 

[fleximage caption=’Tränarna Ulf Karlsson och Jonas Brink konfererar i hemmapremiären mot Gislaved. Foto: Conny Nilsson, onnesfoto.se’]Lund - GVK 171007[/fleximage]

Matchfakta:
Lunds VK – Gislaveds VK 2-3 (25-19, 25-15, 23-25, 17-25, 11-15)

Poängbäst Lund: Linn Abrahamsson 21p, Erika Bernalt 15p
Poängbäst Gislaved: Annie Gylling 16p, Haley Bechtel 14p
Publik: 202

Matchens bästa spelare (utsedd av dagens matchvärd Stadium)
Lund: Linn Abrahamsson
Lindesberg: Eliza Zachary

Länkar:
Statistik
Spelsschema
Gislaveds VK

______________________________________

Ingen vila för laget som under söndagsmorgonen begav sig norröver med slutdestination Falköping. Väl på plats väntade eleverna på Riksidrottsgymnasiet. Något påverkade av en lång femsetare och få timmar mellan matcherna fick Lund spelet först att stämma lite bättre i tredje set. De två första seten gick till RIG utan att de behövde förta sig nämnvärt mycket.

Det är för mycket slarv från vår sida och anfallsspelet från igår var tyvärr som bortblåst i de två inledande seten, konstaterar Ulf.

Uppsving i set 3 och 4 som Lund kan ta hem efter betydligt bättre spel och matchen får därmed avgöras i fem set precis som under lördagen. RIG får en flygande start och anförda av Agnes Elm skaffar man ett försprång som Lund aldrig kan återhämta sig från.

Återigen tappar vi fokus och gör alldeles för många tekniska misstag i femte set, fortsätter Ulf. Helgen har dock bjudit på nya erfarenheter för många som testar på spel i Elitserien för första gången, något vi tar med oss och bygger vidare på.

Nästa match för Lund bjuder på tufft motstånd i form av topptippade Hylte/Halmstad i Halmstad Arena söndagen den 15/10 kl 14:30.

[fleximage caption=’Vänsterspiker Erika Bernalt i mottag. Foto: Conny Nilsson, onnesfoto.se’]Lund - Gislaved 171007[/fleximage]

Matchfakta:
RIG Falköping – Lunds VK 3-2 (25-23, 25-17, 20-25, 16-25, 15-6)

Poängbäst RIG: Agnes Elm 15p, Erika Lindqvist 9p
Poängbäst Lund: Tove Kauppi 15p, Linn Abrahamsson 13p
Publik: 75

Matchens bästa spelare
RIG: Agnes Elm
Lund: HannaMaria Thomasson

Länkar:
Statistik
Spelsschema
Lunds VK
RIG Falköping

// Linus Oscarsson, sportchef Lunds VK