Tillbakablick på Beach-SM med Sara Olsson

Beachvolleyplanerna i Borgarparken har plockats ned sedan ett par veckor tillbaka och den regniga och kyliga skånska vintern är i antågande. Vad passar väl då bättre än att ta en tillbakablick på en fantastisk beachvolleysommar och i synnerhet klubbens framgångar under Beach-SM på Tylösand tillsammans med Sara Olsson.

Beachvolley SM flyttades i år från Falkenberg till Tylösand och flera ungdomsspelare från klubben deltog. Det blev framgångar och bra spel från många under de varma sommardagarna. En av deltagarna från Lunds VK var beachvolleymedlemmen Sara Olsson som tillsammans med Maya Tabron från GBC i U20 nådde en kvartsfinal där de förlorade mot de blivande silvermedaljörerna i en tuff 2-1 match. I U18 tog sig Sara och Maya hela vägen till final där det blev en silvermedalj. I slutspelet vann de väldigt övertygande alla matcher fram till finalen där Filippa Brink/Isabelle Reffel vann med 2-1 i set.

[fleximage caption=’Sara i försvar under Beach-SM. Foto: Beachtravels’][/fleximage]

Sara Olsson är beachmedlem i Lunds VK och bor varken i Lund eller Sverige och vi vill både uppmärksamma Saras framgångar i somras samtidigt som vi vill passa på att ställa några frågor.

Stort grattis till framgångarna i beach SM, hur kändes det med ett silver och det fina spelet i U20?
Det var en fantastisk upplevelse att vi kom så långt i U20 och U18 och hela SM arrangemanget var toppen.

Du har varit beachvolleymedlem i Lunds VK i flera år, var bor och spelar du volleyboll annars?
Jag bor i Cupertino som ligger 45 min söder om San Francisco i Kalifornien. Här spelar jag inomhusvolleyboll i både skol- och klubblag. Beachvolleyboll tränar jag mest på sommaren.

När började du spela volleyboll och vad gjorde att du började?
Jag började spela volleyboll vid 10 års ålder eftersom min storasyster Sofia spelade.

Hur ser en normalträningsvecka ut för dig?
Under hösten har jag tränat mycket för Homestead High School varsity team. 3 timmar/5 dagar i veckan plus beachvolleyboll på helgen.

Vi är väldigt glada över att ha dig som beachmedlem i klubben – men vad är anledningen till att du valde att bli beachmedlem i Lunds VK?
Min mamma är från Kävlinge och vi brukar hålla till på mormor och morfars gård under sommaren och Lunds Volleybollklubb ligger närmast till hands.

Under SM spelade du med Maya Tabron från GBC, hur hittade ni varandra och hur mycket träning hann ni med tillsammans före SM?
Vi träffades i Svenska skolan i Los Gatos när vi bara var två år gamla. Vi har bara tränat en gång med tränare ihop. Vi gjorde också tre CBVA turneringar tillsammans där vi vann en turnering.

Vilka är dina styrkor som spelare?
Jag kan spela alla positioner vilket är bra i Beachvolleyboll. Just nu är jag vänsterspiker/defensiv och i klubblaget var jag center.

Vad har du för mål med ditt volleybollspelande?
Jag vill spela volleyboll på universitetsnivå.

Lunds VK önskar Sara lycka till och hoppas att återigen få se Sara i Lund och Sverige under nästa sommar.

Fakta
Sara Olsson
Ålder: 17 år
Längd: 181
Position: vänsterspiker
Spikehopp: 292 cm
Vilka klubbar/skolor spelar du i nu:
Homestead High School Varsity,  Santa Cruz Beach volleyball club, Academy of Palo Alto.

[fleximage caption=’Sara och Maya glada silvermedaljörer. Foto: Privat’][/fleximage]