Skön uppstart för Herrar A

Herrar A fick en bekväm start i första matchen efter dryga månaden med uppehåll. På andra sidan nätet stod Herrar B som inte hade mycket att sätta emot denna lördagskväll.

Herrar A – Herrar B   3-0 (25-9, 25-17, 25-18)

Starten kunde knappt blivit bättre och Herrar A kopplar direkt ett ordentligt grepp i första set i Jonathan Karlssons serve, en ledning som drygas ut undan för undan. Herrar B kommer aldrig riktigt in i matchen och tar inte ett poäng i egen serve under det första setet.

Vi spelar bra och får god utdelning på det mesta i det första setet, konstatera den nya coachen för dagen Michael Jensen.

De två efterföljande seten blir jämnare även om Herrar A på det stora hela har ett stadigt grepp om tillställningen. Efter 49 minuters spel står det 3-0 på resultattavlan.

[fleximage caption=’Jonathan Karlsson i anfall (Foto: Conny Nilsson)’]b01

[/fleximage]

Det var en perfekt match för oss att få efter ett så långt uppehåll, fortsätter Michael. Vi gör många bra saker så, stark servemottagning, ett par riktigt häftiga block och god kommunikation över banan. Det finns givetvis saker att jobba vidare på och det kommer vi göra under veckorna som kommer. Vi har bland annat lite får många servemiss i förhållande till antal ess så serve kommer vi jobba vidare på, avslutar Michael.

Extra plus idag till Nils Åkerman som går in i sin första match och gör det riktigt bra. Nils ger bidrar med mycket energi på planen och är en stark faktor till att servemottagningen fungerar så bra. Även Patrik Bertilsson går bra på sin högerkant och blir med sina 16 poäng utsedd till matchens spelare.

Nästa match spelas i Varberg mot Warberg Volley på lördagen den 23/1 kl 12:00.

Tabell

Bästa spelare utsedd av matchvärden Glorias
Herrar A: Patrik Bertilsson
Herrar B: Samuel Larsson 
Bästa poängplockare Lund: Jonathan Karlsson 17p, Patrik Bertilsson 16p
Publik: 49