Seger i säsongens sista hemmamatch för Herrar C

Lunds VK Herrar C tog emot Åstorps VK i Fäladshallen på söndagen. Denna match var viktig för LVK för att gå om Helsingborg i serien och säkra tredjeplatsen. LVK kontrollerade matchen från början till slut och vann matchen med 3-0 i set.

[fleximage caption=’Lunds VK herrar C 2014-15′]_I1A6869-700[/fleximage]

Första set börjar trevande som vanligt för Herrar C och det var passare Lukas Wiener som var poängbäst en bra bit in i setet. LVK spelade kontrollerat och lät Åstorp göra de flesta misstagen och setet slutade 25-16 i Lunds favör.

Det andra setet börjar slarvigt och LVK blir tvungen att ta en snabb time-out, men efter den börjar Lund spela volleyboll. Då satt mottagen och passen så att anfallspoängen började trilla in. Efter en stark avslutning vinner LVK det andra setet med 25-18.

Lund styr även det tredje setet och faktumet att halva startuppställningen är utbytt från de två andra seten visar att Lunds VK Herrar C har en bred trupp som visar att de vill spela. Efter lite många egna misstag kan Åstorp komma ikapp i slutet av tredje setet men LVK vinner setet bekvämt med 25-22 och matchen med 3-0.

Lunds block denna match var oerhört starkt då blockarna var på det mesta, extra plus till Lukas Wiener som stängde ned deras vänsterkant flera gånger. Statistiken visade inga bländande siffror som förra matchen, då “Pean” Persson gjorde 19 poäng i 3-0 vinsten mot Hylte/Halmstad, men alla i truppen gjorde poäng och poängfördelningen var väldigt jämn.

Nu är alltså tredjeplatsen i Vårtvåan södra säkrad och det enda som återstår av serien är bortamatch mot Ystads VK på långfredagen.

Poängbäst i dagens match blev Asif Haidari.

Tabellen