Brons och Silver i U23SM!

Ännu en helg i volleybollens tecken är över. Denna gången var det Södertelge som stod värd för U23-SM och det blev stora framgångar för Lund då man som enda förening lyckades med att ta medalj både i dam- och herrklassen.

Damerna öppnade turneringen något svajigt i första gruppspelsmatchen mot Sollentuna vilket gav en klar förlust men ett par förändringar i lagsammansättningen inför nästkommande match gjorde att laget fick ny energi. Damerna vann klart mot Hylte/Halmstad och besegrade även hemmalaget Södertelge och tog därmed andraplatsen gruppen.

[fleximage caption=”]15167642_1080898125342009_4460770064032908253_o[/fleximage]

Andraplatsen gav tuffast möjliga motstånd i semifinalen då man fick möta Engelholm. Lund hängde stundtals med i Engelholms tempo men sett över hela matchen visar Engelholm upp ett bredare spel med fler som kan avgöra. Lund ska dock ha all heder av sin insats i matchen då man bitvis pressar Engelholm. Helgen fick sedan ett lyckligt slut då Lund tog revansch på Sollentuna i bronsmatchen. Därmed kan klubben räkna in sin första SM-medalj på damsidan! Engelholm tog välförtjänt guldet medan silvret bärgades av uppstickaren Linköping.

Coach Matea Markota hade följande att säga efter bronsmedaljen; Jag är väldigt stolt över alla tjejerna som gjort stora framsteg tillsammans under helgen. Om vi räknar bort inledningsmatchen mot Sollentuna gör vi en jättefin turnering med många ljusglimtar. Spelarna själva röstade fram Stina Lindstam till MVP.

På herrsidan spelades en rak serie med alla deltagande lag och Lund ställdes mot favoriterna från Hylte/Halmstad i öppningsmatchen. Det blev en jämn match där Lund knep första set genom bra spel. En dipp tidigt i andra set gjorde att Hylte/Halmstad kunde kvittera men i avgörande set var Lund starkast och vann med 15-10. De två övriga lagen var Vingåker och Södertelge. Båda matcherna vanns utan att egentligen imponera men laget gjorde vad som förväntades.

I finalen var det återigen dags att ställas mot Hylte/Halmstad som under gruppspelet fått laborera lite med sin startsexa på grunda av en skada på Kristian Persson. Båda seten hade liknande karaktär där Lund hamnade i underläge och tvingades jaga. Det gjorde att man aldrig fick någon ro i det egna spelet samtidigt som Hylte/Halmstad höjde sig ett par snäpp från lördagens möte, framförallt i serven. Hylte/Halmstad vann till slut båda seten med minsta möjliga marginal (23-25, 23-25).

Comebackande coach Hampus Hedenberg; Det är alltid tungt att förlora när det hänger på så lite i slutändan men vi får vara nöjda med ett silver. I stort sett alla killar i Hylte/Halmstad tränar och spelar på en högre nivå än våra killar så det är ändå roligt att vi kan vara med och utmana så mycket som vi gör. Rösten till lagets MVP bland spelarna gick till August Borna.

[fleximage caption=”]ha-u23[/fleximage]

Sammanfattningsvis tackar vi Södertelge för ett, i vanlig ordning, väl genomfört arrangemang. Det enda som var tråkigt var det låga deltagarantalet, det borde definitivt finnas fler klubbar runtom i landet som kan ta sig tid för att vara med.

Slutresultat

Foton damer (Södertelges FB sida)

Foton herrar (Södertelges FB sida)