Presentation av LVK-utmärkelser för 2019-20!

STORT GRATTIS TILL ÅRETS PRISTAGARE I LUNDS VK 2019-20

Årets Ledare – Cheryl Sjöström och Filippa Daugbjerg
Årets Motionär – Karin Jönsson
Årets Ungdom – Otto Lindberg
Årets Senior – Stina Rix och August Borna
Årets LVK:are – Niklas Brunlid
Årets Jubileums-LVK:are – Stefan Sjöström

Efter varje säsong premierar styrelsen i Lunds VK ett antal personer litet extra i kategorierna: Årets Ungdom, Årets Senior, Årets Motionär, Årets Ledare och Årets LVK:are.

Alla medlemmar ges möjlighet att nominera personer i klubben till utmärkelserna och styrelsen tackar för alla nomineringar och fina motiveringar. Det finns många i vår kära klubb som gör stora avtryck och fina och ovärderliga insatser – tack till er alla!

Det har så blivit dags att lyfta fram några personer i Lunds VK som utmärkte sig litet extra under säsongen 2019-20. Vanligtvis presenteras våra pristagare under Säsongsskiftet i slutet av maj på Borgarparkens Beach Arena men pga Corona var inte det möjligt. Trots viss försening av presentationen är dessa personer inte mindre värda stora applåder och gratulationer för utmärkelserna.

Vi vill önska alla pristagare ett riktigt stort grattis och varmt tack!

Motiveringar finns att läsa nedan.

/Styrelsen

**************************

Årets Ledare – Cheryl Sjöström och Filippa Daugbjerg

[fleximage caption=’Årets Ledare, Cheryl Sjöström’][/fleximage]

[fleximage caption=’Årets Ledare, Filippa Daugbjerg’][/fleximage]

Motivering Cheryl och Filippa
Årets Ledare är två riktiga eldsjälar i Volleybompasammanhang. Lördag- eller söndagmorgnar de senaste sex åren har inneburit Volleybompa på Järnåkra eller i Stångby. Cheryl och Filippa är båda kunniga, bemöter barnen och föräldrar med optimism och passion och sporrar med kreativa utmaningar. De är helt enkelt de som gör Volleybompa till Volleybompa!

Årets Motionär – Karin Jönsson

[fleximage caption=’Årets Motionär, Karin Jönsson’][/fleximage]

Motivering Karin
Årets Motionär får sitt pris för sitt idoga arbete både officiellt och inofficiellt som sammanbindande länk för hela Motionsserien. Karin har i ett stort antal år verkat som både ansvarig och som praktisk ledare. Hon har alltid lyssnat, svarat, behandlat alla lika, med respekt och en god portion diplomati.

Karins arbete har kraftigt bidragit till att hålla ihop olika viljor inom Motionsserien och göra den till den trevliga “tillställning” vi idag alla uppskattar.

Årets Ungdom – Otto Lindberg

[fleximage caption=’Årets Ungdom, Otto Lindberg’][/fleximage]

Motivering Otto
Årets Ungdom är en före detta spelare som 15 år gammal tog ansvaret för pojkar U16/U18. Med ett bra träningsupplägg, tydligt och sympatiskt ledarskap har Otto utvecklat spelare och fått laget att växa, både som grupp och till antalet, under säsongen 2019-20. Den mognad han har visat och sättet han har tagit an sig uppdraget är extraordinärt. Otto är verkligen en förebild för kommande yngre ledare.

Årets Senior – Stina Rix och August Borna

[fleximage caption=’Årets Senior, Stina Rix’][/fleximage]

Motivering Stina
Årets Senior dam haft en mycket framgångsrik säsong i Lund där hon har vunnit både den totala poängligan och anfallsligan i Elitserien. Med ovan sagt har Stina ändå varit ännu bättre som ledare och kapten på plan. Med hennes positiva beteende i medgång och i motgång har hon hjälpt till att skapa en trygg lärandemiljö för alla lagets spelare, erfarna som mindre erfarna.

[fleximage caption=’Årets Senior, August Borna’][/fleximage]

Motivering August
Förutom bra insatser i landslaget har Årets Senior herr haft sin hittills bästa säsong i Lunds VK. Förutom att August som tidigare gjort många poäng och legat högt i serveligan så har hans jämnhet denna säsong imponerat. Extra imponerande är han under säsongen verkligen var som bäst när det gällde som mest.

Årets LVK:are – Niklas Brunlid

[fleximage caption=’Årets LVK:are, Niklas Brunlid’][/fleximage]

Motivering Niklas
Ända sedan starten av Lunds VK 2009 har Årets LVK:are varit en central del av föreningen. Först som mångårig ledamot och kassör i styrelsen och nu sedan ett par år tillbaka är Niklas ansvarig för profilkläder och sitter i Motionsseriens verksamhetsgrupp. Under alla år har han bidragit med en stor kärlek till sporten som spelare i flera olika lag inom senior- och motionsverksamheten. Han har alltid gjort ett fantastiskt och osjälviskt jobb i det tysta och tack vare honom har Lunds VK under åren kunnat utvecklas på en solid grund i organisationen.

Årets Jubileums-LVK:are – Stefan Sjöström

[fleximage caption=’Årets Jubileums-LVK:are, Stefan Sjöström’][/fleximage]

Motivering Stefan
För att en klubb ska ha en utveckling som Lunds VK har haft de senaste tio åren krävs det engagemang från många. Årets Jubileums-LVK:ares engagemang under klubbens första tio år står ut på ett sätt som inte kan matchas. Under klubbens första tio år har Stefan levt och andats Lunds VK nästan varje timme året runt. I en ideell förening finns det många viljor som inte alltid går i samma riktning men resultat av det arbetet som Stefan har gjort talar ändå sitt tydliga språk. Vi har växt till Sveriges största volleybollförening, vi har en konstant växande ungdomsverksamhet, vi har en helt unik motionsverksamhet, trycket på att spela beachvolleyboll är fantastiskt och vi har flera seniorlag där våra representationslag spelar i elitserien på dam och herrsidan. Stort tack för de första tio åren!