Premiärseger för Lund herrelit

Med höstmörkrets intågande följer alltid volleybollen säsongsstart och 2018 är givetvis inget undantag. Hemmalaget Lund inleder säsongen med en övertygande 3-0 seger mot gästande Södertelge.

[fleximage caption=’Martin Bergman och Oskar Borna i fint samspel vid nät. Foto: Petter Borna’][/fleximage]

Första set blir det klart jämnaste och lagen följs åt hela vägen upp till 24-24. På det femte försöket lyckas man ta hem den så viktiga setbollen.

– Otroligt skönt att få med sig första set efter att vi haft så många chanser att avgöra, konstaterar en glad Faeez Alloush efter matchen. Det satte definitivt tonen för resterande delen matchen.

[fleximage caption=’Glada miner efter vunnen poäng. Foto: Petter Borna’][/fleximage]

Stärkta av självförtroendet från vinsten i första set kan Lund spela ut och ta hem de två efterföljande seten relativt komfortabelt tack vare bra servepress och härlig energi. Södertelge hittar aldrig in i sin rytm utan glänser bara till i perioder, då främst genom de båda vänsterkanterna Nenad Ćosić och Fabian Ramén. Hemmalaget i sin tur anfördes av Faeez Alloush och Caleb Watson i stora delar av matchen.

Vi lyckas bra med vår plan idag som vi pratat om och tränat på under veckan, avslutar spelande tränaren Faaez Alloush.

För Lund väntar nu bortamatch mot Habo i nästa omgång. Habo som inledde med förlust i sin premiär i en tuff bortamatch mot topptippade Hylte/Halmstad. Södertelge ställs kommande helg mot Vingåker i sin hemmapremiär. Vingåker inledde sin säsong med att besegra RIG Falköping med 1-3.