Lunds VK damelit förstärker ledarstaben

Lunds VK har gjort klart med ännu ett nyförvärv till nästa säsong och denna gång är det fysioterapeut Anne Link som går in i ledarstaben. Anne är en mycket erfaren fysioterapeut och kommer att stärka upp teamet runt laget.
– Vi är mycket glada att Anne blir en del av Lunds VK damelit, säger klubbchef Stefan Sjöström. En av våra stora målsättningar inför kommande säsong är att stärka upp ledarstaben för våra elitlag med fler roller och personer och där är fysioterapeutens roll oerhört viktig. Anne kommer att tillföra Lunds VK stor kompetens, avslutar Stefan.

[fleximage caption=’Anne Link’]Anne Link hemsidan[/fleximage]

Vi passar också på att ställa några frågor till Anne om nästa säsong:

Varmt välkommen till ledarstaben i Lunds VK damelit – Hur går dina tankar?
Kul! Flera tjejer känner jag sedan tidigare, så det ska bli roligt att få vara med på resan när detta nya lag växer fram. Det ska även bli spännande att jobba med Jonas och Ulf, där finns mycket samlad volleybollkompetens.

Hur kommer din roll i ledarstaben och kring laget att se ut?
Jag kommer att bidra med ytterligare perspektiv när det gäller den förebyggande fysiska träningen, stötta både tränarna och spelarna om (och när) skador uppstår.

Vad är dina styrkor som ledare och fysioterapeut?
Lugn, positiv, ser andras styrkor och kompetens. Tycker om att jobba med människor.

Vad ser du mest fram emot inför säsongen som kommer?
Att behöva göra så lite som möjligt som just fysioterapeut under säsongen, då har vi lite skador, men självklart att få se mycket volleyboll.

Fakta
Anne Link
Ålder: 49 år
Yrke: Verksamhetschef och fysioterapeut/ergonom på Lunds universitet.
Meriter: Inom idrotten är det som fysioterapeut på elitnivå inom basket (EOS), handboll (H43/Lundagård) och volleyboll (Lugi) i Lund. Då jag varit med på resor med grabbarnas juniorlandslag i volleyboll har jag även stöttat upp där.