Lund tar emot Lindeserg

På söndag får Lund besök av tabellfyran Lindesberg, ett lag som de senast åren cementerat sig i toppen och på allvar utmanat om medaljerna. Laget kommer dessutom med gott självförtroende i ryggen efter två klara segrar mot RIG Falköping & Sollentuna.

–  Precis som mot Engelholm i tisdags handlar det mycket om att försöka störa deras rytm och känna lugnet i vårt eget spel, menar lagkapten Lovisa Bergh. Från första mötet vet vi att vi kan förvänta oss en hög servepress från Lindesberg som har två spelare på topp 5 i serveligan.

I höstens möte hade Lund inte chans att hävda sig då Lindesberg kunde spela ut hela sitt register. Ska man kunna förändra matchbilden till på söndag gäller det att få stopp på lagets två proffs Nette Peit & Martina Konecna som står för den större delen av lagets poängproduktion. Dessutom höjs ett varningens finger för comebackande Margie Giordano. Margie som lade skorna på hyllan efter förra säsongen har nu återvänt och spelade sin första match för året i tisdagens möte med RIG Falköping. Även om hon är något ringrostig har Margie tillhört toppskiktet av spelare i Elitserien under de åren hon spelat i Lindesberg.

– Vi ska visa Lindesberg att vi har utvecklats sedan senaste mötet och samtidigt ge dem en ordentlig match inför vår hemmapublik, avslutar Lovisa Bergh.

Matchinfo:
Lunds VK – Lindesberg Volley
Matchdag: Söndag 22/1
Tidpunkt: 17:30
Spelplats: Idrottshallen, Högevall
Domare: Bernard Kalfic & Olof Hammarstrand
Matchvärd: Hansson Thyresson Patentbyrå

Länkar:
Tabellen: Elitserien
Resultat: Livescore & livesändning
Hemsida: Lund & Lindesberg

Bilden: Anna Westerlund (4) redo för block (foto: Senad Honic)