Lund är bäst i Sverige!

Det blev seger i finalen mot Sollentuna för Lunds pojkar i Ungdomens GP under söndagen. Matchen blev extremt jämn och fick avgöras i skiljeset där Lund var det starkaste laget och lyckades dra det längsta strået.

– Jag tyckte att vi hade ganska bra koll på dem från vår gruppspelsmatch under lördagen som vi vann med ganska klara 2-0 (25-20, 25-20), menar coach Hampus Hedenberg. Även om dem valde att flytta ut Anton Cakste till kanten hade vi en bra känsla och en klar idé om vad vi behövde göra inför.

Lund4

Oskar Borna, till vardags kantspiker, fick den något ovana uppgiften att spela passare under turneringen i brist på andra lösningar. Detta innebar samtidigt att lagkapten Pontus Nilsson fick axla en stor roll, både som mottagare och poänggörare, något han löste med bravur.

– Jag vill verkligen berömma Pontus som fick dra ett tungt lass under UGP, fortsätter Hampus. Pontus spelar alltid med mycket känslor men jag tycker han lyckas kanalisera dem på ett bra sätt. Det fungerar som en bra pådrivare, både för honom själv och för laget.

Lund2

Finalen blev väldigt jämn och det var bara två poängs skillnad i samtliga set. Lagen följdes åt i det första setet till 20-20 innan Sollentuna lyckades rycka åt sig en trepoängsledning till 20-23. Efter time-out lyckades Lund komma tillbaka och kvittera till 23-23 men Solluntuna var starkast och tog hem det första med 23-25.

Lagen följs på nytt åt i det andra setet och dem turas om att inneha ledningen fram till mitten då Sollentuna kopplar ett nytt grepp fram till 13-17. Ännu mörkare blir det vid 17-21 men tack vare en riktigt bra serveserie av August Borna kan Lund kvittera till 21-21. Sollentuna tar sig samman efter en time-out och skaffar sig två stycken matchbollar vid 22-24. Lund lyckas side-outa den första och kan på nytt kvittera till 24-24 genom ett viktigt block av Pontus. Lund kan sedan också gå förbi och till slut vinna med 27-25.

Lund6

I skiljesetet får Lund en flygande start, mycket tack vare det momentum laget byggde upp i slutet på det andra setet. Ledning med 5-1 och även om den krympte något till sidbytet kändes det ändå som laget nu hade koll på läget. Sollentuna kryper närmre men kommer aldrig ikapp utan Lund lyckas hålla undan och vinna med 15-13.

Sett över hela turneringen tycker jag att vi vinner rättvist och det kändes otroligt skönt att vi lyckades vända och vinna finalen, konstaterar en glad och stolt coach. Dem har ett bra lag med spelare som Fredrik Ljung, bröderna Ludvig och Oskar von Sydow och tidigare nämnda Anton Cakste. Trots någon svacka här och där kändes det som att vi hade ett väldigt tryggt lag där alla bidrog med det dem skulle. Oskar sköter sig förnämligt som passare, Pontus är långt ifrån ensam att producera poäng från sin vänsterkant utan även August Borna avgör många bollar. Petter Berlin känns trygg i sin liberoroll och även Viktor Berlin skötte sig riktigt bra när han fick speltid. Per Malmborg är bra från sin högerkant. Anton Borna, Asif Mohammad och Lukas Kjellin Gardebrand turas om på centerpositionerna och gör det också bra. Om det hade funnits All-star-team så tycker jag verkligen att vi hade haft ett par riktigt vassa kandidater i vårt lag, avslutar coach Hedenberg.

Lund3

Detta är en av klubbens största framgångar tillsammans med JSM-guldet för drygt 1½ år sedan där många av spelarna från detta laget också var med men nu fått en större roll. Då som nu stod Hampus vid sidlinjen som coach och kan alltså i och med segern titulera sig som dubbel guldcoach.

Visst, min roll spelar väl en liten roll till framgångarna men det är ändå killarna som står för allt slitet på plan och förtjänar all cred. Det gäller att kunna motivera och instruera så att hela laget känner att man drar åt samma håll. Läs en kort intervju med Hampus på volleyboll.se.

Matchen kan ses i sin helhet här.
Resultat från hela helgen finns på denna länk.

Guldlaget Ungdomens GP 2015

Lund8

Uppe från vänster: Petter Borna (Ass. coach), Per Malmborg, August Borna, Asif Mohammad, Anton Borna, Hampus Hedenberg (Head coach), Roy Andersson (Ass. coach)
Nere från vänster: Viktor Berlin, Petter Berlin, Oskar Borna, Lukas Kjellin Gardebrand