Landslagsmeriterad spiker signar med Lunds VK

Lunds VKs sportkommitté har nöjet att meddela de mycket glada nyheterna att klubben har kommit överens med spiker Stina Rix om ett två-årsavtal. Stina är volleybollfostrad i Ystads VK och kommer nu alltså tillbaka till Skåne efter några säsonger i Hylte/Halmstad på västkusten.
– Det känns bara bra! Jag ser fram emot att ta mig an nya utmaningar och bli en del av Lunds VK, kommenterar Stina Rix.

Elitserieplatsen är nyss bärgad och arbete med spelartruppen är i full gång.
– Vi är jätteglada att vi får välkomna Stina till Lunds VK, säger klubbchef Stefan Sjöström. Stina blir en viktig och central spelare i LVK under de kommande säsongerna. Hon kommer att bidra med mycket kraft i anfallsspelet och har stor elitserierutin med flertalet landskamper i bagaget, avslutar Sjöström.

Så här går Stinas tankar inför flytten till Lund:

Varmt välkommen till Lunds VK! Hur går dina tankar just nu, berätta?
Det känns bara bra! Jag ser fram emot att ta mig an nya utmaningar och bli en del av Lunds VK. Jag gillar klubbens anda och ambitiösa sätt, något jag ser som stora möjligheter för att klubben ska utvecklas under den kommande tiden.

Vad fick dig att välja att komma till Lund?
Jag ska börja plugga i Malmö nu till hösten och då Lunds VK ger mig de bästa möjligheterna till att kunna kombinera mina studier med en fortsatt satsning på volleyboll på elitnivå kändes det som det perfekta valet!

Berätta om dina styrkor som volleybollspelare?
Mitt mål har alltid varit att försöka vara en lugn och stabil spelare på plan. Ser mig som en lagspelare där jag alltid vill lagets bästa så att vi kan prestera tillsammans.

Vad är din målsättning till kommande säsong?
Självklart att utvecklas individuellt, både som volleybollspelare och som person, men också att vi kan bygga ett härligt team med laganda som kan ta ytterligare steg framåt, nå nya framgångar och ha roligt tillsammans på vägen dit.

Beskriv dig själv som spelare med tre ord!
Lugn, glad, envis

Avslutningsvis, vad är ditt bästa volleybollminne?
Hmm.. Supersvårt att bara välja ett, har så himla många! Alla vinster såklart, känslan av att vinna en riktigt tight match är svårslagen!

Fakta
Stina Rix
Ålder: 22år
Längd: 185cm
Position: Spiker
Spikehopp: 310cm
Tidigare klubbar: Ystads VK, RIG Falköping, Hylte/Halmstad VBK

[fleximage caption=’Stina Rix byter till Lunds VKs röda färger’][/fleximage]