Alfred Walthersson signar för Lunds VK

Det är med glädje sportkommittén i Lunds VK kan meddela att man gjort klart med herrelitlagets andra nyförvärv inför säsongen 18-19. Framtidslöftet Alfred Walthersson från Floby VK har skrivit ett ett-årsavtal med klubben. Alfred har en mycket bra servemottagning och han kan spela både libero och spiker. I dagarna tar Alfred studenten från Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping och fortsätter sedan sin elitkarriär i Lund.
– Jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong och att få träffa alla spelare och ledare, kommenterar Alfred Walthersson.

[fleximage caption=’Alfred Walthersson ser vi i Lunds VKs röda färger nästa säsong. Foto: Per Eliasson’][/fleximage]

Herrelitlaget börjar ta form ordentligt och med förstärkningen med Alfred tar klubben ytterligare ett steg mot att etablera sig i elitserien.
– Vi är jättenöjda och glada att få hälsa Alfred välkommen till Lunds VK, säger klubbchef Stefan Sjöström. Genom både sitt volleybollkunnande och sin seriösa inställning till träning kommer Alfred att bidra mycket till det elitprogram som klubben bygger, avslutar Sjöström.

[fleximage caption=’Alfred Walthersson med J-landslaget. Foto: NEVZA’][/fleximage]

Så här går Alfreds tankar inför flytten till Lund:

Du avslutar i dagarna din utbildning vid Riksidrottsgymnasiet i Falköping och har nu signat för en fortsatt elitsatsning i Lunds VK. Stort grattis och varmt välkommen till Lunds VK! Hur går dina tankar just nu?
Tack så mycket! Roligt att få vara en del utav Lunds VK. Jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong och att få träffa alla spelare och ledare.

Varför väljer du att flytta till Lunds VK?
Jag valde att flytta till Lunds VK för att det verkar vara en spännande och rolig satsning ni gör inför nästa säsong. Dessutom är det en stor klubb med många medlemmar och det är spännande och nytt för mig att flytta ner till Skåne.

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer och vad tar du med dig för erfarenheter från dina år i Falköping?
Mina förväntningar av säsongen är att såväl jag som laget ska utvecklas och att slåss om slutspelsplatserna.  Det jag tar med mig från mina år på RIG är träningsviljan, att hela tiden vilja blir bättre och utvecklas så mycket som bara går.

Berätta om dina styrkor som volleybollspelare?
Mina styrkor som volleybollspelare är servemottag samt teknisk. Jag är även bra lagkamrat där jag vill lagets bästa hela tiden samt  att jag är en glädjespridare både på och utanför planen.

Vad är ditt mål till kommande säsong?
Mitt mål är att etablera mig ännu mer som en elitspelare och att ha så kul som möjligt.

Fakta
Alfred Walthersson
Ålder: 19 år
Längd: 176 cm
Position: Libero/spiker
Spikehopp: 321 cm
Tidigare klubbar: Floby VK, RIG Falköping

Länkar
Elitserien volleyboll