Juniorlandslagsspelare väljer Lunds VK

Vi är glada att kunna välkomna Sofia Stiernström till Lunds VK och vi vill samtidigt passa på att gratulera till uttagningen i U19 landslagstruppen som ska spela Nevza i höst.

14470870_903667649738988_1654790483_nSofia Stiernström

Sofia Stiernström är 17 år gammal och går andra året på RIG. Då hennes moderklubb, Tuve VK inte hade tillräckligt med spelare i föreningen för att kunna få ihop lag till SM valde Sofia att byta klubb till Lunds VK. För att lära känna Sofia lite mer ställde vi ett par frågor till henne:

Varför och när började du spela volleyboll?
Jag började spela volleyboll när jag var 8 år, efter att jag fått erbjudandet om att prova på volleyboll. Vi va ett litet gäng från min klass som testade på och redan efter första träning va jag fast. Efter 9 år som volleybollspelare så tycker jag fortfarande att det är lika roligt.  

Vilket är ditt bästa volleybollminne?
Mitt bästa volleybollminne måste vara från våren 2015, då jag och mitt lag tog SM guld i U17 SM på hemmaplan. Vi hade inga riktiga förväntningar då vi bara va 8 spelare varav en va skadad. Men vi tog oss vidare från gruppen och efter en bra match mot Sollentuna vann vi även kvarten. Då började vi förstå att vi faktiskt kunde komma en bit. Dagen efter va det slutspel och efter en svängig semifinal mot Lidingö lyckades vi tillslut ta oss till final mot Engelholm. Redan då var vi nöjda, vi trodde inte på något sätt att vi skulle lyckas ta guldet utan alla va istället nöjda med att vi hade lyckats ta ett silver. Men så fel vi hade. Efter en riktigt tajt match mot Engelholm stod vi tillslut som svenska mästare i U17 SM på hemmaplan. Den känslan att på hemmaplan få ta emot guld va riktigt härlig.

Varför valde du Lunds VK?
Jag valde Lunds VK då jag tycker att det känns som en bra och engagerad klubb som tar hand om sina spelare.

Vad är ditt mål med volleybollen?
Mitt mål är att utvecklas så mycket så möjligt och ha riktigt kul på vägen.

Vad ser du fram emot denna säsongen?
Denna säsongen jag fram emot att få spela mycket volleyboll på en hög nivå, jag ser även fram emot att få representera Sverige tillsammans med u19 landslaget i Nevza nu i höst. Det ska också bli kul att få representera Lunds VK i SM.
Vad skulle du välja?

Sommar/Vinter
Bok/Film
Hund/Katt
Jul/Midsommar
Buss/Tåg
Pizza/Hamburgare
Chips/Popcorn
Hemlagat/Äta ute
Smashpoäng/Serveess