Intervju med Linn Abrahamsson

Vi säger stort grattis till ett stipendium på fantastiska 21 000 kr!

Du får gärna berätta lite mer om bakgrunden till dina prestationer och utdelningen av stipendiet från Sparbanken Skåne.
Tack så mycket! Stipendiet var en överraskning för mig. Det var klubben tillsammans med Sparbanken Skåne som hjälpte mig att få detta efter en tuff säsong där jag verkligen fått kämpa för att få tid och ork till volleybollen. Jag är verkligen tacksam och det är jättekul att känna att tiden jag lägger ner på volleybollen faktiskt spelar roll.

Kombinationen elitidrott och högskolestudier låter som en verklig utmaning. Hur har du klarat säsongen så bra?
Det har varit en tuff höst för mig. Jag har haft väldigt mycket plugg och kämpat med stress. Volleybollen har ju också tagit mycket tid men den har ändå varit en paus från allt annat och jag har mått bra av att träna och spela. Jag har inte haft tid att vara med på alla träningar men har istället försökt satsa och ge allt när jag väl kunnat vara med. Och sen har det hjälpt otroligt mycket att känna att jag har stöttning och förståelse från alla i laget! 

[fleximage caption=’Linn Abrahamsson (foto: Petter Borna Foto)’][/fleximage]

Du läser ju en av de mest krävande kliniska terminerna på läkarprogrammet och pendlar dessutom till Helsingborgs lasarett varje dag. Vad är dina tips till andra som funderar på att kombinera två väldigt krävande aktiviteter?
Först och främst måste man vara säker på att det är två saker som man verkligen vill och har motivation att göra. Annars blir det väldigt tufft! Mitt viktigaste tips är nog att även om man kanske känner sig stressad hela tiden och har tusen saker att göra måste man tillåta sig att ta pauser, ta det lugnt och göra ingenting lite då och då.

Hur du trivs på Helsingborgs lasarett och har du blivit väl mottagen där?
Jag trivs jättebra i Helsingborg. Det är klart att det hade varit skönt att slippa pendla men vi läkarkandidater har blivit väldigt väl omhändertagna på sjukhuset sedan första dagen på termin 6 och nu skulle jag inte vilja byta.

Har du hunnit tänka på någon speciell inriktning i ditt framtida yrke än?
Ja, jag har tänkt en hel del på detta men det är jättesvårt. Allt är så spännande! Just nu gör jag praktik på barnkliniken så jag kanske ska bli barnläkare. Eller ortoped. Eller infektionsläkare….

Vi passar på att ännu en gång gratulera dig till uttagningen till damlandslaget! Vi vill också höra hur du ser på de kommande matcherna framöver?
Tack så mycket. Det var jättekul att bli uttagen till bruttotruppen och det gav lite extra motivation till att spela även hemma i Lund. 

Nu har vi först och främst en jätteviktig match framför oss på lördag borta med Svedala. Seger krävs där för att vi ska kunna ta oss till kvartsfinal. Förutom matchen senast mot Degerfors har vi äntligen kommit upp i den nivå som vi kan och jag är övertygad om att vi har fler riktigt bra matcher i oss och tror absolut att vi kan ta oss vidare till kvartsfinal!

Linn och damelitlaget har ni chansen att se på hemmaplan igen söndag den 24 februari kl 15.00 när Sollentuna står på andra sidan nätet.

Damelit spelschema Playoff In
Svedala – Lund lördag 16 feb kl 15.00
Lund – Sollentuna söndag 24 feb kl 15.00
Linköping – Lund lördag 9 mars kl 13.00