Intervju med center Martin Bergman i herrelit

Hemsidan har fått en pratstund med Martin Bergman, vass centerpjäs i herrelit och högt respekterad anfallare i svenska elitserien. Martin är mitt i ett två-årsavtal med Lunds VK och kan blicka tillbaka på en fantastisk säsong samtidigt som han ser fram emot kommande säsong med Lund. Under den gångna säsongen har han befäst sin position som en av Sveriges giftigaste centerspelare.

[fleximage caption=’Martin Bergman efter ena sina många poäng från mitten. Foto: Petter Borna Foto’][/fleximage]

Martin har under årets säsong snittat fina 3,1p/set från mitten, vunnit poängligan för centrar och blivit framröstad i Årets lag av sina elitseriekollegor. Så här kommenterar han sitt eget spels utveckling under säsongen:
– Jag är mest nöjd med min utveckling i blockspelet mot slutet av säsongen. Mycket tack vare fin hjälp av både centerkollegan Carl Ahremark och tränare Owen Lamb.

Inför kommande säsong är Martins förhoppning att han ska fortsätta utvecklas som blockspelare och även att laget kan ta ytterligare ett eller två steg i utvecklingen.
– Martin är redan en fantastisk center med stora kvaliteter i sitt anfallsspel, kommenterar klubbchef Stefan Sjöström. Precis som han själv är inne på kommer han att bli ännu mer komplett med ett säkrare blockspel. Han har både höjden och händerna för att bli en ruggig blockare så jag ser mycket fram emot att följa honom nästa säsong. Han dessutom är mycket sevärd som spelare, vilket är riktigt kul för publiken och han har en härlig energi på planen, avslutar Sjöström.

För många elitspelare är rutiner framförallt på matchdagar viktigt så vi passar också på att höra om Martin har några.
– På matchdagar har jag faktiskt inga direkta rutiner. Jag knyter skorna och ser glad ut.

Har du någon speciell låt som rullar i spellistan inför match?
– Nej, jag har tyvärr inte särskild låt som jag lyssnar på innan match. Skulle det hända så är det väl något med lite högre tempo.

Vi tackar Martin så mycket för pratstunden och önskar honom och laget stort lycka till under försäsongen och inför kommande elitsäsong!

Fakta
Martin Bergman
Ålder: 23 år
Längd: 1,97m
Position: center
Spikehopp: 3,45m
Tidigare klubbar: Lunds VK, Ystads VK

[fleximage caption=’Martin sätter stopp framme vid nät. Foto: Petter Borna Foto’][/fleximage]

[fleximage caption=’Martin i anfall. Foto: Petter Borna Foto’][/fleximage]

[fleximage caption=’Martin Bergman center i Lunds VK. Foto: Senad Honic’][/fleximage]