Herrar A fortsätter sitt segertåg

Det blev en ny vinst med 3-0 för Herrar A borta mot Vindrarp. Lund gör det riktigt bra i de två första seten med stabilt sideout-spel och bra försvar.

[fleximage caption=’Tobias Helbig stor segerorganisatör idag med 15 poäng och mycket bra statistik i servemottagningen.’]Tobias Helbig[/fleximage]

– Vi lyckas oskadliggöra Vindrarp på ett bra sätt tack vare vårt block- och försvarsspel idag, säger Stefan Sjöström. När dem inte får något flyt i sitt anfall blir dem istället lite passiva vilket vi lyckas utnyttja.

Tredje set blir som så många gånger förr ett klassiskt “tredje set” där energin och viljan ebbar av något för Lunds del. Det ger hemmalaget en chans att komma in matchen, en chans man givetvis tar. Lagen följs åt till 21-21 innan Lund kan avgöra genom ett par distinkta anfall av Jonathan Karlsson. Siffrorna skrevs till 15-25, 15-25, 23-25.

– Återigen är det våra servar som är den största plumpen i vårt protokoll, fortsätter Stefan. Idag har vi så många missar att jag inte ens vill säga hur många kontra antalet ess vi gör. Vi får fortsätta nöta helt enkelt.

Poängbäst för dagen blir Tobias Helbig på 15 poäng och Jonathan Karlsson noteras för 10 stycken.

Vinsten idag gör att vi kan se fram emot en seriefinal mot Helsingborg kommande helg hemma i Idrottshallen innan serien vänder. Lördagen den 8 november kl 16:30 slås den första serven.

Tabell
Vindrarps VK