Evelina Brink förlänger med Lunds VK

Lunds VK har gjort klart med en viktig kugge i nästa års lagbygge. Passaren Evelina Brink väljer att fortsätta sin elitkarriär i Lunds VK.
– Lunds VK erbjuder en bra möjlighet för svenska spelare att utvecklas genom bra träning och mycket speltid i elitserien, kommenterar Evelina. Jag har spelat två säsonger i klubben och är nöjd med föreningen och dess engagemang. Det ska bli kul att fortsätta att vara en del av klubbens utveckling, säger Evelina.

Damlagets lagbygge är i full gång och nu är alltså första kuggen klar inför kommande säsong i och med att passaren Evelina Brink har förlängt sitt kontrakt.
– Det känns mycket bra att vi har kunnat förlänga med Evelina, säger sportchef Linus Oscarsson. Evelina har viktiga ledaregenskaper, en härlig inställning och hon gör jobbet både på och utanför planen. Det är precis den typen av karaktärsspelare vi vill arbeta med, avslutar Linus.

[fleximage caption=’Evelina Brink klar för ny säsong med Lunds VK!’]Evelina_Brink[/fleximage]

Vi passar också på att ställa ett par frågor till Evelina om hur hennes tankar går inför säsongen som kommer.

Vad tar du med dig från första året i Elitserien med Lund?
Vi inledde säsongen medvetna om att det skulle bli tufft att tävla mot rutinerade och etablerade lag men visste också att det skulle utveckla oss enormt. Att alltid spela mot bra motstånd gör en själv bättre vilket jag tycker har varit otroligt lärorikt. Vi fick alla känna på hur det är att lägga ner den största delen av sin fritid på träning och matcher och sedan fått se hur det ger resultat. Nu ser vi fram emot att göra ytterligare framsteg nästa säsong!

Vad är dina personliga mål inför kommande säsong?
Mitt mål för den kommande säsongen är att bli mer stabil i mitt spel och ta en stor roll i att lyfta vårt anfallsspel. Jag vill vara en ledare på plan och bidra med mycket energi och vilja. Jag vill såklart utvecklas som passare men även i de andra momenten så som block/defence och serve. Jag ser fram emot många timmar av nötande och teknikträning med våra nya tränare!

Fakta
Evelina Brink
Ålder: 22 år
Längd: 1,72m
Position: Passare
Spikehopp: 2,80m
Tidigare klubbar: Lunds VK, TV Dingolfing (TYS), Engelholms VS, Perstorps VK