Ett par korta frågor med Lina Nilsson

Lunds VK har tre spelare som för tillfället studerar och spelar volleyboll på Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping. Förutom Cornelia Rosenqvist som i dagarna börjar i årskurs 2 & Jacob Link som gör sitt sista år i Falköping har vi också nu Lina Nilsson som är ny i årskurs 1. Vi passade på att ställa några frågor till Lina om äventyret hon står inför.

LinaNilsson

Varför och när började du att spela volleyboll?

Jag började spela volleyboll när jag var 10 år efter att min bror och jag hade blivit inspirerade av vår bonuspappa Peter som spelat volleyboll. Min bror hade börjat spela lite volleyboll i Lugi och så en dag stod vi och bollade med varandra där ute och då insåg jag att volleyboll var en rolig sport. Jag ville testa på volleyboll och det var i den vevan som Lunds VK precis hade startat och det var perfekt för mig.

Vilket är ditt bästa volleybollminne? 

Jag skulle nog vilja säga att mitt bästa volleybollminne är från sommaren 2012. Jag spelade beach-SM i Falkenberg med mina kompisar Sara och Hedda. Vi hade tränat en del inför just SM men hade absolut inte några förväntningar alls på hur det skulle gå där. Vi gick in med en inställning att ha det kul och allt gick över förväntan och då helt plötslig vann vi gruppspelet. Vi var chockade och förstod inte alls att vi hade slagit de lagen där som vi annars brukade förlora mot inomhus. Vi gick vidare till kvartsfinal och vann den, gick vidare till semifinal och vann den. Helt plötsligt stod vi där sommaren 2012 i SM final och tog hem silver! Jag måste nog säga att de är ett av mina bästa volleybollminne, ett SM-silver.

Vad gör du när du inte tränar och spelar volleyboll?

När jag inte spelar eller tränar volleyboll är jag ofta hemma och pluggar eller är med kompisar.

Vilket område i ditt spel hoppas du att kunna utveckla mest på RIG?

Jag hoppas att jag kommer att utvecklas i alla delar i mitt spel på olika sätt men framförallt hoppas jag att jag kommer utvecklas mycket i försvar och servemottagning men även anfall.

Träningsmängden på RIG jämfört med idag kommer öka markant, vad gör du för att förbereda dig inför det?

Under vårsäsongen har jag försökt att träna så många pass jag kan med olika lag i föreningen för att få mycket bollträning i veckan. Jag har tränat olika många pass varje vecka beroende på hur mycket jag har i skolan för att jag ska hinna kombinera mina studier med träningarna. Jag har även ett gymkort som jag försöker utnyttja så mycket jag kan. På gymmet jobbar jag mycket med skadeförebyggande träning som ska underlätta upptrappningen av träningsdosen. Jag kör även fria vikter för att vara förbered för de övningar vi antagligen kommer att gör i gymmet på RIG.

unnamed

Hur tror du det kommer fungera att kombinera gymnasiestudier med så mycket träning?

Jag tror att kombinationen kommer att fungera bra. Det är ju så att hela skolan både elever och lärare är väldigt medvetna om att det går elitsatsande volleybollelever på skolan. Det gör att lärarna tar mycket hänsyn till volleyboll eleverna och respekterar att de kanske har mycket emellanåt. En annan sak som också är väldigt bra anpassat för just kombinationen med volleyboll och skolan är just dagarnas upplägg. Varje dag tränar man 2 pass, ett boll pass och ett styrkepass eller kanske löpning. Under dagen går man sedan i skolan som vanligt med andra vanliga elever som inte spelar volleyboll. Det som då är styrkan i hela konceptet med RIG är just att man hinner träna och gå i skolan och sedan sluta för dagen klockan 19. Klockan 19 är då allt klart och man kan då gå och äta kvällsmat i matsalen och gå hem till lägenheten för att plugga och kanske umgås med kompisarna.

Hur känns det inför flytten upp till Falköping? Tror du det blir en stor omställning?

Det känns bra och stabilt inför flytten. Falköping är ett ställe där jag har varit många gånger innan då min bror nyss tagit studenten där uppe. Det gör att jag är van vid miljön runtomkring och har koll på hur allt fungerar. Jag är väldigt taggad och det ska bli kul att göra något nytt i mitt liv.

Vad ser du fram emot mest med starten på RIG?

Jag ser fram emot mycket olika saker med starten på RIG. Det ska bli kul att ta ett så stort steg i livet som att flytta hemifrån. Den omställningen ser jag fram emot. Jag ser även fram emot all mängd träning som kommer förhoppningsvis kommer att utveckla alla individer mycket i slutändan. Jag ser dessutom fram emot att spela volleyboll där med de som just nu är bäst i Sverige i min ålder.

Hur ser du på din framtid inom volleybollen?

Jag hoppas att jag kommer att utvecklas mycket som spelare på Rig för att sedan kanske komma någonstans med volleybollen när jag gått ut skolan på RIG. På kort sikt däremot hoppas jag få fortsätta att spela ungdoms SM med Lunds VK för vi har ett bra lag.

Tre saker ni inte visste om mig?

Jag blev utnämnd till årets sportfåne 2015 på Lerbäckskolan.
Jag har huvudrollen i avslutningskabarén på Lerbäckskolan.
Jag har lyckats missa tåget hem från Falköping med 20 meter efter att ha sprungit som en dåre genom hela Falköping med resväska och sportbag från Frejahallen.

Vad skulle du välja? (fetmarkera ditt val)

Sommar/Vinter
Bok/Film
Hund/Katt
Jul/Midsommar
Buss/Tåg
Pizza/Hamburgare
Chips/Popcorn
Hemlagat/Äta ute
Smashpoäng/Serveess

Sedan tidigare har vi också publicerat intervjuer med både Jacob, Cornelia och även Pontus Nilsson som ni kan ta del av här nedan

 

______________________________

[latestposts number=’3′ viewall=’true’ categoryid=’31’]