Damer A tog hem skånederbyt

Engelholm VS B – Lund VK 0-3 (11-25, 18-25, 13-25)

Det blev ännu en stabil seger för tjejerna i Damer A när det var dags att möta skånerivalerna Engelholm VS B. Detta innebär att Lund hämtade hem 3 nya poäng och leder just nu Superettan Södra.

[fleximage caption=’Segerbilden’]bild 3 (1)[/fleximage]

Lund startade starkt i första set och kunde tack vare stabil mottagning få igång ett bra centerspel. Samtidigt fungerade samspelet mellan passaren Evelina Brink och högerspikern Sara Hansson fint och första set kunde tas hem utan problem.

I det andra setet fick EVS mer utdelning på sina anfall och kunde ta en knapp ledning. Dock var det inget problem för Lundatjejerna att hitta tillbaka till sitt fina spel och tillslut vinna setet med 25-18. I det tredje set tog Lund tillbaka taktpinnen och detta resulterade i att Lund kunde ta hem matchen med 3-0 i set.

[fleximage caption=’Sara, Felicia och Sara vid nätet’][/fleximage]

Grunden för dagens vinst ligger i en laginsats där alla spelare var delaktiga. Extra plus till Sara Blasberg som blev inbytt i alla set och gjorde mycket bra jobb i försvar, Evelina Brink som gjorde 9 serveess och till Sara Granath som gjorde sin första match i Lunds VK tröjan.

Bästa poängplockare: Sara Hansson 21p, Evelina Brink 10p

Nästa vecka är det dags för hemmamatch igen och då är det dags att möta de än så länge obesegrade Hylte/Halmstad VBK B. Vi ses i idrottshallen, matchstart 12:00.

Fotograf: Peter Jörsgård
Tabell: Superettan Södra