Dags för U17 SM kval

Idag kvalar vårt unga U17 lag till SM. Vi önskar killarna lycka till i Falkenberg!

[fleximage caption=’Peptalk inför första matchen Foto: Jonas Johansson’]U17Falkenberg[/fleximage]

Summering av gruppspelet:

Lund har fått tuffaste tänkbara motstånd i Engelholm och Falkenberg och kom inte helt oväntat sist i gruppen. Killarna har dock visat en fin utvecklingskurva redan under gruppspelet och efter en trög start mot Engelholm där inte mycket fungerade för Lund gjorde coach Henrik lite förändringar i uppställning och i matchen mot Falkenberg var det en helt annan struktur i spelet och mycket mer glädje på planen.

Den stora akilleshälen förutom att de flesta lundaspelare är flera år yngre och inte har nått samma fysik som motståndet är kommunikationen i servemottagningen och en ovana vid den typen av hårda hoppservar som förekommer i det här sammanhanget. En tuff dag på jobbet i servemottagningen med andra ord men väldigt lärorikt och det lossnar sakta men säkert.

Det stora glädjeämnet i gruppspelet är blockspelet. Killarna har varit med bra och efter att ha varit nära nära i hela första matchen får Maxwell äntligen utdelning av sin fysik mot Falkenberg och sätter ett par riktiga stänkarblock. Gruppspelets häftigaste poäng för Lund stod dock Erik Augustini för när han helt överraskade med att gå upp på högerkanten och blocka ner en U-landslagsspelare så att det smällde härliga till. Vild glädje på planen.

Slutspel:

Lund fick spela om 7-9 plats mot Malmö och Westan. Mot Malmö kopplar Lund ett tidigt grepp med några poängs försprång som man håller till slutet av första set. När det väl blir dags att knyta ihop säcken så blir det lite ofokuserat och efter några enkla och ganska onödiga missar kan Malmö gå förbi och vinna setet. Humöret påverkas lite väl mycket och det blir en riktigt dålig start på andra set. Lundakillarna lyckas dock skaka av sig det och gör en stor återhämtning men aningen för sent för att kunna vända matchen. Positivt här är ett rejält lyft i servemottagningen mot slutet av andra set, Maxwell får fortsatt utdelning i blocket och även samarbetet med Erik blir starkare med flera kraftfulla förstatempo som resultat.

I matchen mot Westan är det Lund hela vägen och här kommer alla spelare till tals på planen och lyckas, framför allt servarna blev säkrare mot slutet av turneringen och det bjöds på många högklassiga framspel och försvarsaktioner av de yngsta i laget.

En 8:e plats och Henrik Borna summerar dagen:

-Det har varit en lärorik dag. Från första matchen där vi inte hängde med eller vågade ta för oss alls har vi trots lite ofokuserat spel blivit bättre i alla moment för varje match

.