Blytung värvning för Lunds VK när landslagsspelare återvänder hem

August Borna är klar för en återkomst i de rödsvarta färgerna efter att ha signerat ett nytt avtal med moderklubben. Med en fantastisk säsong i bagaget drar nu flyttlasset söderut där nya äventyr väntar, både på och utanför planen. Utöver fortsatt spel i Elitserien kommer även August påbörja sin utbildning vid Lunds universitet.
– August är en otroligt motiverad spelare som kommer bli väldigt nyttig för oss, kommenterar tränare Faeez Alloush. Han tog stora kliv i Falkenberg under förra säsongen och med den extra erfarenheten från landslaget senaste tiden är jag säker på att han kommer kunna höja sig ytterligare ett par snäpp, avslutar Alloush.

[fleximage caption=’August Borna åter i Lunds VK! Foto: Stefan Sjöström’][/fleximage]

Så här lät det när vi nådde August under pågående landslagssamling med EM-kval för ett par kommentarer:

Varmt välkommen tillbaka till Lunds VK, hur känner du inför hemkomsten?
Tack så hjärtligt! Det känns spännande, ska bli skönt att komma hem. Extra skönt att ha bestämt sig efter många om och men angående proffsspel i Europa.

För din del blir det en återförening med många av spelarna från tidigare år men även Faeez Alloush, lagets nye spelande tränare, som du delade vänsterkantspositionen med i Falkenberg. Hur ser du på det?
Faeez är en fantastisk volleybollspelare och en likadan person. Vi kompletterade varandra väl i Falkenberg och siktar på att ta med det samarbetet hit till Lund. Att Faeez lyckas lika bra med tränarjobbet som på plan tvivlar jag inte en sekund på!

Du har haft ett mycket händelserikt år med bland annat en landslagsplats som kronan på verket. Vad känner du att du har utvecklat mest under den här tiden och vilka erfarenheter tar du med dig?
Under tiden i Falkenberg och i landslaget har jag utvecklats i alla moment men framförallt har all träning och matchning på hög nivå gett ett nytt lugn i spelet. Just lugnet hoppas jag kunna ta med mig till Lund och bidra med på plan, samtidigt som jag förhoppningsvis bidrar med lite poäng.

Du flyttar hem till Lund för att påbörja en ingenjörsutbildning i teknisk matematik på Lunds Tekniska Högskola. Tror du kombinationen med heltidsstudier och spel i Elitserien kommer passa dig bra?
Jag tror det kommer passa mig bra! Jag har alltid haft som ambition att plugga och alltid i Lund. Ska man kombinera studier och volleyboll finns inget bättre ställe än Lund, här finns alla förutsättningar för att det ska bli så bra som möjligt. Det är få förunnat att kunna plugga på Sveriges bästa universitet och samtidigt spela volleyboll på hög nivå.

Vad blir målet med kommande säsong, både för dig personligen men också sett till hela laget?
Personligen vill jag fortsätta utvecklas och samtidigt bevisa för mig själv att jag klarar av en elitsatsning parallellt med heltidsstudier. Vi är ett ungt lag men jag förväntar mig ett lag som alltid strävar efter utveckling, att ha jäkligt roligt och att spela bra volleyboll på vägen. Gör vi det är jag övertygad om att resultaten kommer gå vår väg.

Fakta
August Borna
Ålder: 19 år
Längd: 195cm
Position: Spiker
Spikehopp: 360cm
Tidigare klubbar: Lunds VK, Falkenbergs VBK

Länkar
Elitserien volleyboll

[fleximage caption=’August Borna i servemottagning under landskamp. Foto: Daniel Lubner’][/fleximage]

[fleximage caption=’August i landslaget. Foto: Daniel Lubner’][/fleximage]