Herrar B är på långresa

Årets längsta resa för en bortamatch är till Trollhättan. Ett glatt gäng på nio spelare och en coach lämnade Lund kl 8.30 för match kl 14.00. Snabbt käk på IKEA i Göteborg (där vi råkade läsa nyheten om Ingvar) sen laddade vi för match.

Första set började fantastisk och snabbt fick gästerna fem poängs ledning. Allt funkade och det kändes hur tryggt som helst. Dock vaknar hemmalaget och en svag servemottagning gjorde att det blev jämt igen. Resten av setet blir jämt men till slut lyckad Lund vinna med 26-24. Nu har Lund visat sina svagheter och Trollhättan utnyttjar dessa till max. I de två kommande seten så hamnar Lund i underläge hela tiden och trots att man kämpar så ligger man under med 1-2 i set.

Det fjärde setet börjar som de två tidigare och de som sitter på läktaren börjar räkna in tre poäng till hemmalaget. Plötsligt så vaknar gästerna till liv igen och långsamt vänder man den klara förlusten till en kvittering av set till 2-2. Nu har Lund momentet och man börjar skiljesetet i bästa stil och skaffar sig en 9-7 ledning. Tyvärr så fastnar man än en gång i servemottagningen och Trollhättan tar hem segern med 15-11.

Det känns jobbigt att förlora när man har haft ledningen, men positivt att ta poäng när det kändes som en klar förlust. Det Lund ska ta med sig är moralen att inte ge upp, att fortsätta sin “gameplan” fast det stundtals kärvar och att man håller uppe humöret när man ligger under. Det negativa är att man har lite svårt att läsa motståndarna, lite problem med hur man ska ställa upp försvaret och att servemottagningen ibland havererar.

Lagets topptrio blir:
Trea Klas, som levererar bra passar även om mottagningen strular.
Tvåa Filip, som är stor i anfallet och dödar mycket boll.
Etta och matchens lirare Christian som gör en fantastisk match över hela planen.