Lindesberg numret större än Lund

Det blev en väntad bortaseger när Lindesberg gästade Idrottshallen i Lund under söndagskvällen. Hemmalaget stod dock upp bättre än vad många hade väntat sig och gjorde, trots förlusten, en av sina bättre matcher för säsongen.

– Jag är mest nöjd med vår serve för dagen, konstaterar Sara Hansson som blev poängbäst i Lund. Över lag sätter vi bra press lyckas bitvis få bort dem från nät, något vi visste på förhand skulle vara nyckeln till att kunna hota dem på riktigt.

De tre seten följer ungefär samma mönster. Lund hänger med poängmässigt en bra bit in men när det ska till att avgöras skärper sig Lindesberg och höjer nivån ett par snäpp samtidigt som Lund inte svarar upp.

– Jag tycker det är en riktig lagseger idag, menar Freja Morén i Lindesberg. Det är tufft att åka buss i sju timmar och sedan tagga till för match och även om vi inte gör en av våra bättre matcher är jag ändå nöjd att vi kan ta hem segern i tre raka set. Lund har dock utvecklat sitt spel betydligt sedan vårt möte i höstas. Framförallt tycker jag dem har fler valmöjligheter i sitt anfallsspel än vid förra matchen, avslutar Freja.

Även om Freja själv vill tillskriva segern till sitt lag var hon den spelaren som utmärkte mest hos Lindesberg. Från sin centerposition gjorde hon hela 15 poäng och fick också priset som bäste spelare. I Lund gick motsvarande pris till Sara Hansson som slutade på 12 poäng.

För Lindesberg väntar nu ett längre uppehåll och nästa match spelas inte förrän 12/2 då man tar emot Hylte/Halmstad i Lindesberg Arena, en viktig match i kampen om topplaceringar och fördel inför slutspelet för båda lagen. För Lund väntar den fjärde och sista matchen i grundserien mot lokalkonkurrenten Svedala. Matchen spelas i Svedala Sporthall på lördag 28/1 kl 15:00.

Matchfakta:
Lunds VK – Lindesberg Volley 0-3 (19-25, 20-25, 19-25)

Poängbäst Lund: Sara Hansson 12p, Emelie Hedenberg 9p
Poängbäst Lindesberg: Freja Morén 15p, Nette Peit 14p
Publik: 85

Matchens bästa spelare (utsedd av dagens matchvärd Hansson Thyresson Patentbyrå)
Lund: Sara Hansson
Lindesberg: Freja Morén

Länkar:
Statistik
Tabell
Lunds VK
Lindesberg Volley

Bilden: Sara Hansson och Freja Morén, matchens två bästa spelare i duell (foto: Senad Honic)