Viktig centerspelare förlänger med Lunds VK

Sportkommittén kan med glädje meddela att en av lagets viktiga centerspelare har kritat på för en förlängning. Det är Beatrice Hellichius som fortsätter sin elitsatsning över kommande två säsonger i Lunds VK.
– Jag är extremt taggad för kommande säsong. Efter det slut vi fick på föregående säsong så tror jag att alla längtar till att komma igång igen, säger Beatrice Hellichius.

Beatrice tillhör stommen i Lunds VK efter tre säsonger i klubben och har visat på ett stort allroundkunnande i sitt spel under sina år. Under säsongen 2019-20 har Bea bjudit på stabilt blockspel och en riktigt vass serve.
– Jag är jätteglad att Beatrice fortsätter i klubben kommande år, säger klubbchef Stefan Sjöström. Beatrice gör alltid ett stort jobb och bjuder på ett uppoffrande spel på planen och har redan samlat på sig värdefull elitserierutin efter fyra år i högsta divisionen. Jag ser fram emot en spännande utveckling säsongen 20-21, avslutar Sjöström.

[fleximage caption=’Beatrice Hellichius fortsätter i Lunds VKs röda färger. Foto: Senad Honic’][/fleximage]

Så här går Beatrices tankar inför hennes fortsatta satsning:

Under säsongen som gått har du spelat center och bl a bidragit till härligt uppoffrande spel i defence. Vad tycker du att du har utvecklat mest i ditt spel i år?
Jag tycker att jag har utvecklats överlag. De sista matcherna började delar falla på plats så som block och anfall. Det har varit lite av en svaghet tidigare eftersom jag är lite kort för att vara center.

Hur skulle du summera årets säsong och vad är ditt mål till kommande säsong?
Roligaste säsongen på länge! Jag har verkligen haft de härligaste lagkamraterna. Mitt mål kommande säsong är som alltid att ta fler poäng i snitt per set eller match än föregående säsonger.

Avslutningsvis, vad är ditt bästa volleybollminne?
U17 SM guld med Ystads VK 2013 eller att bli erbjuden att spela i elitserien med Svedala när planen egentligen var att spela i deras division 2 lag säsongen 16/17.

Fakta
Beatrice Hellichius
Ålder: 21 år
Längd: 1,75m
Position: center
Spikehopp: 2,80m
Tidigare klubbar: Lunds VK, Svedala VBK, Ystads VK

[fleximage caption=’Beatrice i serve. Foto: Petter Borna Foto’][/fleximage]

[fleximage caption=’Beatrice i anfall hemma mot Svedala. Foto: Petter Borna Foto’][/fleximage]