Vi hälsar Patrik Bengtsson välkommen till Lunds VK

 

Lunds VK är Sveriges största Volleybollförening och har fortsatt stark tillväxt i klubben. Med två lag i elitserierna på både Dam- och Herrsidan, i skrivande stund 4:a och 3:a i elitserietabellen, där klubbledningen långsiktigt och strategiskt utvecklar föreningen med bibehållen kvalitet i kärnverksamheten med utbildning av fler tränare och spelare för att kunna spela Volleyboll på den nivå man önskar oavsett ålder eller ambition.

Ett led av utvecklingen är att skapa en starkare plattform för LVKs partners tillsammans med klubben att verka genom.

Med detta hälsar vi Patrik Bengtsson hjärtligt välkommen till föreningen i rollen som marknadsansvarig med fokus på sponsring och event. Patrik är ett välkänt ansikte i Lunds VK då han under våren och sommaren var lokal projektledare för succématcherna för damlandslaget i Golden League.

Patrik har lång erfarenhet inom idrotten i Lund i roller för bl a LUGI Handboll och Padel. Med sitt breda kontaktnätverk inom Lunds näringsliv från tidigare arbete ser vi mycket fram emot att få fortsätta samarbeta med Patrik och passar samtidigt på att ställa några frågor kring hans nya uppdrag i Lunds VK.

– Vad roligt att du är tillbaka i Lunds VK, hur går dina tankar?
Tack så mycket, så klart jätteroligt att bli tillfrågad om fortsatt engagemang med LVK efter succén i somras med Damvolleybollandslaget där hela LVK som klubb och förbundet säkerställde en oerhört professionell Golden Leagueserie. Vilket uppsving i Sverige för Volleybollen och alla man pratade med kände ju till vad som hände och det var på allas läppar. För att inte nämna hur det uppmärksammades i Lund där alla slöt upp bakom, med både kommun och näringsliv som möjliggörare. Jag ser fram emot uppdraget i LVK och det skall bli jättekul att fortsätta jobba med både gamla och nya partners och alla kontakter i klubben.

– Berätta om din nya roll som marknadsansvarig i Lunds VK, vad ingår i detta spännande uppdrag?
Uppdraget består i att bygga en solid plattform tillsammans med klubben för nya och gamla partners att kunna utveckla samarbetena utifrån. Men också titta på hur vi kan utveckla och implementera engagemanget från lokala näringslivet och andra involverade viktiga intressenter såsom medlemmar, kommun, media m.fl.

– Hur ser framtiden ut för partnerskap inom ramen för Lunds VK, hur kommer företag och organisationer kunna kroka arm med Sveriges största volleybollklubb? 
Det viktiga för klubben i denna processen är att möta våra intressenters behov och säkerställa det behov som redan finns. Men också att kunna gemensamt och tillsammans med våra partners arbeta fram olika nya arbetssätt. Det kan handla om att man vill bidra till samhällsnyttan genom LVK, nå slutkonsument med sin produkt, att synas och associeras tillsammans med Sveriges största Volleybollklubb eller att genom klubben verka för större ändamål i samhället och så klart mycket mera därtill. Det kan vara precis allt mellan himmel och jord men i slutändan finns det alltid två vinnare i en bra affär. Så också här om kanske inte ännu fler!

– Det finns många som brinner för volleybollen i Lund och har goda kontakter inom näringslivet, hur når man dig enklast för ett inledande samtal? 
Det går jättebra att kontakta mig via mail patrik.bengtsson@lundsvk.se eller kontakta mig på telefon +46 70 555 3 666 för att förmedla eller ta dialogen vidare till ett konkret förslag.

Stefan Sjöström, klubbchef Lunds VK kommenterar:
– Vi är väldigt glada att vi har lyckats knyta Patrik till Lunds VK även fortsättningsvis nu med fokus på sponsring och event. Vi känner oss också väldigt stärkta i att Patrik med sin långa erfarenhet och goda känsla för partnerskap och relationsbyggande nu fortsätter arbetet med marknadssidan och paketering av Lunds VKs positiva och värdeskapande attribut. Har man idéer och tankar kring samarbeten så tveka inte att kontakta Patrik!

Lunds VK bildades 2009 genom sammanslagning av LUGI volleybollklubb och VF Fäladen och är sedan ett par år Sveriges största volleybollklubb med snart 900 medlemmar. Vi är en rektangelförening där vi har träning/tävling från 3 år till 60+. Vår vision är att vara en klubb för hela livet.