Välkomna till Euro Finans Master Lund – information

Lunds VK och Svensk Volleyboll hälsar alla varmt välkomna till Euro Finans Master Lund lördag och söndag den 12-13 juni!

Här kommer lite bra turneringsinfo som vi ber er att läsa igenom (finns också bifogad som pdf). Vi ser mycket fram emot att första gången arrangera en Swedish Beach Tour Master i Lund och tar gärna emot förslag och idéer på hur vi kan utveckla arrangemanget då vi hoppas att bli ett årligt turneringsstopp på Swedish Beach Tour!

Turneringen
16 lag är anmälda till respektive klass och första matchstart i damklassen är kl 09.00 och i herrklassen kl 11.00. Spelplatser är Mårtenstorget (CC) och Stadsparken (plan 2, 3 och 4). Inget tekniskt möte inför turneringen utan läs igenom spelschemat så att alla vet när man har första match eller första domaruppdrag.

Spelschema
Spelschemat för Euro Finans Master Lund läggs upp under tisdagen på swedishbeachtour.se. Här kommer även resultaten rapporteras löpande under tävlingen.

Domartillsättning
Förbundsdomare kommer att tillsättas på åtminstone CC under finaldagen på alla sommarens tävlingar. Utöver detta dömer och skriver ni spelare själva protokoll. Vinnande lag krattar banan, förlorande lag stannar och dömer på den bana man nyss spelat på. Aktuell domartillsättningen framgår i spelschemat för respektive tävling, Glöm inte att ta med egen visselpipa.

Hitta hit
Center court ligger på Mårtenstorget (karta) och plan 2, 3 och 4 ligger i Stadsparken (vid utegym på kartan).

Parkering finns på Arena Park in anslutning till Stadsparkens beachplaner. Det är ca en 10-15 minuters promenad mellan Mårtenstorget och Stadsparken.

Medicinskt protokoll
Vi följer Svensk Volleybolls medicinska protokoll som alla spelare ska ha tagit del av innan turneringen. Alla spelare tar med sig egen visselpipa. Det finns handsprit tillgängligt vid turneringen.

Lunch lördag
Det går att förbeställa pastalunch för lördagen. Matleverantör är Alfredos Pasta.
Lunchen serveras i Idrottshallens cafeteria bredvid planen i Stadsparken mellan kl. 12.00-14.00.

Kostnad: 85 kr/portion, inkl. dryck.

Beställning måste göras senast torsdag 10 juni kl. 15.00 till kansli@lundsvk.se (meddela ev allergier/specialkost).

OBS! Beställningen är bindande och betalning görs på plats via Swish: 123 085 55 28, Lunds VK.

Boende
Här finns tips på några hotell/boende i centrala Lund.

Streaming
Volleykanalen kommer att sända från alla sommarens elittävlingar, garanti från CC hela tävlingen.

Spelkläder
I nuvarande tävlingsbestämmelser finns inget krav på matchande spelkläder men det finns ett stort värde att deltagande lag ändå har likadana eller åtminstone matchkläder i samma färg. Inte minst då samtliga tävlingar streamas. Detta för att presentera vår sport på bästa sätt och på sikt locka fler sponsorer.

Publik
Vi arbetar för att under helgens tävling få tillstånd för upp till 100 personer i publik per spelplats (Mårtenstorget och Stadsparken). Vi hoppas självklart kunna bjuda in publik till alla framtida tävlingar men observera att lokala restriktioner fortsatt kan föreligga och sätta stopp för detta. Det kommer att kommuniceras inför varje tourstopp vad som gäller för den aktuella spelplatsen. Håll utkik efter information för respektive tävling.

Mer information om publik i Lund kommuniceras på swedishbeachtour.se när ett eventuellt tillstånd är beviljat.

Övrigt
Omklädningsrum finns i Idrottshallen (en kort promenad från Stadsparkens beachplaner). I Idrottshallen finns även tillgång till vatten och toalett.

På Mårtenstorget finns en BajaMaja i anslutning till tävlingsområdet samt dunkar med vatten.

Har ni frågor gällande turneringen som inte besvarats här så tveka inte på att höra av er. Vi hoppas verkligen på att kunna få bjuda på ett trevligt arrangemang!

Varmt välkomna än en gång till Euro Finans Master Lund på lördag!

Mvh
Lina Nilsson, tävlingsledare, 0768-686827
Linus Oscarsson, sekretariat, 0706-395415
Stefan Sjöström, projektledare Lunds VK, 0705-831528
Emma Andersson, projektledare Svensk Volleyboll, 0703-610217
info@lundsvk.se

*******************************

En sista påminnelse
Det är jättekul att tävlingar är igång men glöm inte av att fortsätta föregå med gott exempel. Håll avstånd till varandra så gott det går, undvik handklappning med motståndarlag, tvätta händerna, byt om och duscha i största möjliga mån på ert boende så att vi får fortsätta tävla resten av sommaren!

Elittourschema 2021
Observera nytt datum för Umeå Master.

Datum Spelplats Antal lag Tävlingsnivå
29-30 maj Habo 16 Master
4-6 juni Västra Ämtervik 12 Master
12-13 juni Lund 16 Master
18-20 juni Trollhättan 12 Master
1-3 juli Åhus 16 5-star
10-11 juli Göteborg 16 5-star
17-18 juli Visby 12 Master
24-25 juli Kalmar 16 Master
14-15 augusti Nyköping 8 Tourfinal
21-22 augusti Södertälje 16 Master
28-29 augusti Umeå 12 Master