Uppsnack inför kvalet med spiker Patrik ‘Pax’ Bertilsson

Vi taggar för kval!

Lunds VK har för första gången haft elitlag både på dam och herrsidan under den gångna säsongen. Damerna startade hösten med i princip ett helt nytt lag. Damerna lyckades tyvärr inte hela vägen till slutspel men laget har en garanterad plats i högsta serien även nästa år. Herrarna som gör sin första säsong i elitserien står inför ett kval där de kommer att möta Vingåker och Ymer från Borås. De två bästa lagen kommer att få spela i elitserien nästa säsong medan det tredje laget får spela i division 1. Det innebär att det är dags att ta sig till idrottshallen för att stötta killarna i hemmamatchen mot Vingåker den 7 april!

Inför årets elitseriesäsong fick vi tillbaka en av våra trotjänare, Patrik ‘Pax’ Bertilsson. Efter många säsonger i Lunds VK spelade Pax en sejour i den danska elitserien med Lyngby-Gladsaxe, där han tog för sig och slutade i toppen av servemottagningsligan. Sin vana trogen bidrar Pax med massor av härlig energi både på och utanför planen och är ovärdelig med sin långa erfarenhet från RIG Falköping, Hylte/Halmstad, Lyngby-Gladsaxe och Lund.

[fleximage caption=’Patrik hoppservar mot Hylte/Halmstad. Foto: Conny Nilsson’]014[/fleximage]

Inför kvalet vill vi passa på att ställa tre frågor till Patrik:

Vad är den största skillnaden mellan danska och svenska elitserien?
Man spelar ett snabbare spel i Sverige. I Danmark fokuserar man i stället på att minimera felmarginalen. En enorm skillnad är ju också att man på de flesta bortamatcher kan träffas på bortaplan genom att ta metron.. 🙂

Servemottagning med bagger eller med fingerslag?
Kan man inte spela bagger får man köra fingerslag =)

Vem i laget har en dold talang och vad är den?
Jag nämner inga namn men vi har en semi-professionell Hearthstone-spelare i laget.

[fleximage caption=’Patrik Bertilsson säsongen 2017-18. Foto: Conny Nilsson’]Patrik Bertilsson[/fleximage]

Lunds VK kommer nu att kvala mot Vingåker och Ymer. Lund kommer att få möta Vingåker hemma och Ymer borta. De två bäst placerade lagen kommer att spela i elitserien nästa säsong. Klubben och laget ser fram emot att många kommer och hejar på herrarna i hemmamatchen mot Vingåker. Under serien har Lund mött Vingåker vid två tillfällen – vinst hemma med 3-1 och förlust på bortaplan med 2-3. Så kom och stötta killarna i matcherna som gäller mest för hela säsongen!!!

Kvalmatcherna spelas som nedan:
Lördag 7 april kl 16.00
Lund – Vingåker
Idrottshallen, Lund

Söndag 15 april kl 15.00
Ymer – Lund
Engelbrektshallen, Borås

Lördag 21 april kl 14.00
Vingåker – Ymer
Sporthallen, Vingåker