Tight premiärförlust med mersmak för Herrar B

Herrar B med en ny och oprövad trupp åkte till Våxtorp för att ta sig an Vindrarp i seriepremiären. Tyvärr blev det en 3-1 förlust men spelet lovade mer inför resten av säsongen.

Vindrarp VK – Lunds VK B 3-1 (26-24, 17-25, 25-23, 25-22)

Första set började med att Lund tog en tidig ledning med ett stabilt servande och en hel del egna misstag från Vidrarps sida. Spelet under resten av setet var väldigt jämnt med två lag som båda spelade stabilt försvarsspel. Lund lyckades hålla nere sina egna misstag men det saknades lite skärpa i avsluten vilket tyvärr gjorde att Vidrarp kunde komma ikapp och vinna setet med minsta möjliga marginal.

Set två bjöd på ett fortsatt stabilt försvarsspel men också ett riktigt starkt blockspel där Dennis Johansson dominerade framme vid nät. Detta tillsammans med ett smartare anfallsspel än i första set gav Lund en klar ledning med 14-4 som mest. Efter det så kunde grabbarna relativt enkelt spela hem set nummer två.

Set tre blev en ny jämn historia där lagen följdes åt ända upp till 21-21. Tyvärr är det än en gång Vidrarp som är starkast när det väl gäller och vinner med 25-23. Lund spelar under hela setet fortsatt ett stabilt försvar och blockspel men faller tyvärr tillbaka och har svårt att avgöra bollarna. Fram för brister skärpan i avslutningen av setet då Lund tappar lite i fokus och inte vågar gå på tillräckligt aggressivt i anfallen.

I fjärde set spelar Lund upp sig efter avslutningen i tredje och pressar Vidrarp till ännu ett jämnt set. Lund kommer inte riktigt åt dem lika bra i blockspelet detta set men kompenserar detta med en underbar inställning i försvarsspelet. Tyvärr är det även denna gång oförmågan att avgöra bollarna som får Lund på fall.

Allt som allt var detta en förlust som ger mersmak för de kommande matcherna. Trotts en förlust så åker laget hem med ett hopp inför kommande matcher. Fram för allt ska vi vara nöjda med vårt försvars och blockspel denna match. Extra beröm bör ges till Dennis Johansson för hans stabila och stora block genom hela matchen. Även Petter Berlin ska ha beröm för sitt stabila och mogna liberospel, både i servemottagning som försvar. Bäste poängplockare blir kapten Hampus Hedenberg som gör en väldigt stabil insats rakt igenom hela matchen. Det är bara att ta nya tag på träningarna i veckan och tagga om för hemmapremiär mot Helsingborg nästa lördag kl. 14.15 i Fäladshallen C.