Studera i Lund

Kombinera universitetsstudier med idrott i Lund

Funderar du på att studera och vill samtidigt idrotta? I Lund har du utmärkta möjligheter till att kombinera universitetsstudier med volleyboll från motions- till elitnivå!

[fleximage caption=”][/fleximage]

Lunds universitet
Lunds universitet är ett av de främsta lärosätena i Sverige med anor över 350 år tillbaka i tiden. Här samlas studenter och forskare från hela världen och det bedrivs mer än 200 utbildningsprogram med ca 40 000 studenter per år.

Läs mer här om Lunds universitet och studiemöjligheter.

Sista ansökningsdag till Lunds universitet är den 15:e april och ansöker gör du via antagning.se.

Studentliv
Lund är en gammal universitetsstad med ett rikt kulturliv och många besöksmål, som Domkyrkan, museer, konsthall, festivaler och karnevaler. Lundakarnevalen är ett fantastiskt evenemang och nästa gång det blir av är våren 2022. På Studentlund kan du läsa mer om bl a studentlivet i Lund, kårer och nationer.

Det är lätt att ta sig runt i Lund. Väldigt många cyklar i Sveriges bästa cykelstad, men det går också utmärkt att ta sig runt med bussar, tåg och spårvagn. Biljetter och tidtabeller via Skånetrafiken.

Volleyboll i Lund
Lunds VK – en klubb för hela livet – är den största volleybollklubben i Sverige med närmare 700 medlemmar. Här tränar alla, från minsta 3-åring upp till pensionsåldern, från motion till elit. Vi har plats för alla i vår verksamhet som spänner över ungdom, elit, motion och beach.

Är du inte intresserad av att spela själv men har upptäckt glädjen i ledarskap och träning? Då är du också varmt välkommen att kontakta oss på info@lundsvk.se.

Övriga lärosäten i regionen
Campus Helsingborg
Malmö universitet
Högskolan i Kristianstad