Seger i premiärmatchen för Damer A

Lunds VK – Värnamo VBA 3-0 (25-8, 25-10, 25-12)

Äntligen dags för seriepremiär och det var nykomlingen Värnamo VBA som stod för motståndet. Inför den här säsongen har Damer A fått behålla stora delar av sin trupp ifrån förra året men det var ändå ett något nykomponerat lag som ställde upp på plan. Första hemmapremiären medför alltid lite extra nerver och inför matchen låg fokus på det egna spelet.

Väl på plan spelade Lund ett lugnt och fokuserat spel. Med stabilt mottag kunde man komma till många fina anfall som ofta resulterade i poäng. Bäst utdelning var det i serve och block då laget gjorde hela 15 servess och 8 blockpoäng. Värnamo hade aldrig något att sätta emot och det blev en härlig 3-0 seger för Damer A.

Stor eloge till Hanna-Maria Thomasson och Evelina Brink som gjorde en bra och stabil första match i Lunds VK tröjan.  Matchvärden Euro Finans utsåg bästa spelare i bortalaget till nr 16 Ebba Ekbladh och i hemmalaget nr 8 Lovisa Bergh. Bästa poängplockare i hemmalaget: Sara Hansson 18p, Lovisa Bergh 16p

 
Tack till alla som kom och hejade och hoppas att vi ses den 18 oktober då Damer A tar emot gästande Hylte/Halmstad klockan 12:00 i Idrottshallen.

Publik: 60
Fotograf: Peter Jörsgård
Tabell: klicka här