Lyckat Säsongsskifte 2019

Söndag den 26 maj träffades ett 50-tal LVK:are till årets Säsongsskifte på Borgarparkens Beach Arena! Det var en strong skara som trots regnet dök upp till kl 14 och de belönades med uppehåll och solsken när den årliga och roliga mixturneringen drog igång vid kl 14.15!

För andra gången någonsin behövde vi inte avgöra turneringen genom den klassiska servetävlingen. Christopher Olsén stod efter alla 6 omgångar som ensam segrare – stort grattis till Chris! Eftermiddagen fortsatte sedan med prisutdelning av utmärkelserna till några personer som har utmärkt sig lite extra under året i kategorierna Årets Ungdom, Årets Senior, Årets Motionär, Årets Ledare och Årets LVK:are. Se motiveringarna nedan. Dessutom delade klubbchef Stefan Sjöström ut stipendier från Skånes VBFs OS-fond till två av våra duktiga ungdomsledare Siri Engström och Daniel Yahoo.

Säsongsskiftet avslutades sedan med god varmkorv från Lundachark och såklart mer beachvolley!

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till alla medlemmar, föräldrar, supporters, ledare och sponsorer som bidragit till säsongen 2018-19 – ha en riktigt skön (beachvolley)sommar och på återseende säsongen 2019-20!

/Styrelsen

[fleximage caption=’Christopher Olsén, vinnare av mixturneringen 2019. Alla foton: Oskar Borna’][/fleximage]

[fleximage caption=’Pristagarna för säsongen 2018/19! fr.v. Nina Enocsson, Siri Engström, Josefin Karlsson, Martin Bergman. (saknas på bild gör Federico Rojas Givaudan och Lukas Wiener)’][/fleximage]

[fleximage caption=’Mixturnering i Borgarparken’][/fleximage]

[fleximage caption=’Mixturnering i Borgarparken’][/fleximage]

[fleximage caption=’Mixturnering i Borgarparken’][/fleximage]

Årets Ungdom – Siri Engström

Motivering Siri
Årets ungdom är en skicklig volleybollspelare med massa potential. Siri har under säsongen dessutom blivit ett självklart val i u-landslaget. Siri är en fin förebild för yngre och även äldre genom hennes engagemang, inställning och omtänksamhet till både de yngre hon är tränare för och sina lagkamrater i damer C. Hennes unika förmåga att vara 100% fokuserad under spelet samtidigt som hon sprider glädje och energi mellan bollarna är imponerande.

Årets Senior – Nina Enocsson och Martin Bergman

Motivering Nina
Vi har ett mål i svensk volleyboll att få spelare att spela längre och årets senior på damsidan är ett utmärkt exempel på att det är möjligt. Nina är en av stöttepelarna och kulturbärarna i vårt damlag och har en stor kärlek till sporten. Nina bidrar med sin positiva energi till god stämning i laget och föreningen genom att alltid, med ett leende på läpparna hälsa på alla hon möter.

Motivering Martin
Under året har han gått från att vara en stabil startspelare till en matchvinnare. Martins positiva attityd och energi har varit väldigt viktig för A-laget. Hans prestation som center är unik i Sverige. Med tyngd i anfallet, stor poängproduktion och ett stort block har Martin blivit en publikfavorit som dessutom gjort landslagsdebut. Imponerande!

Årets Motionär – Federico Rojas Givaudan

Motivering Federico
The recreational player of the year joined Lunds VK two years ago. Already from the beginning Federico showed great interest in fully being a part of and developing the recreational teams and players. He has taken great responsibility for coaching M3 and M4 this season. He has also played on his team the Empire Spikes Back in the recreational league. Federico is a great role model in Lunds VK with his energy, drive and love for the sport!

Årets Ledare – Josefin Karlsson

Motivering Josefin
Josefin har en otroligt seriös inställning till sin ledarroll och till idrotten. Hon utmanar laget och lär ut att ta lärdom av varandra och hjälpas åt med utvecklingen. Josefin får med den mentala och den seriösa biten samt den tekniska och roliga biten i sina träningar. Med tydliga mål och stort fokus har hon fått klubbens unga tjejer i C laget att utvecklas med stora steg samtidigt som hon behållit glädjen på träningarna.

Årets LVK:are – Lukas Wiener

Motivering Lukas
Årets LVK:are gör ett fantastiskt jobb i det tysta. Lukas har under denna och tidigare säsonger engagerat sig både som spelare och tränare i föreningen med stort intresse. I år har Lukas kombinerat spel i herrar B med en tränarroll för till en början Motion 1 och sedan har han stärkt upp Motion 2 och även ungdomslag. Lukas är en av eldsjälarna i Lunds VK som med en härlig vilja och positiva inställning för Lunds VK framåt!