Lunds VK herrelit förstärker på centerpositionen

Lunds VKs sportkommitté har nöjet att meddela de mycket glada nyheterna att klubben har kommit överens med centern och framtidslöftet Patrik Johansson om ett två-årsavtal. Patrik är volleybollfostrad i talangfabriken Vindrarps VK och kommer nu att ta klivet upp i elitserien.

Efter ett tidigt avslut av elitserien och slutspelet pga corona är arbetet i full gång med planering och lagbygge inför kommande säsong för Lunds herr- och damelit.
– Det känns riktigt kul att få välkomna Patrik till Lunds VK, säger klubbchef Stefan Sjöström. Patrik är en spännande spelare som vi ser fram emot att arbeta med i elitlaget under de kommande säsongerna. Han är väldigt intresserad av att satsa på volleybollen och jag ser framför mig en brant utvecklingskurva. Patrik kommer att addera mycket styrka i vårt nätspel, avslutar Sjöström.

Så här går Patriks tankar inför flytten till Lund:

Varmt välkommen till Lunds VK! Hur går dina tankar just nu, berätta?
Jag är taggad får jag säga då jag är nyfiken hur jag kommer prestera med de andra i klubben men samtidigt nervös då jag vill att det ska gå bra. Känns lite äventyrligt då det är första gången jag spelar för en ny klubb. Jag är nog mest spänd på att förtjäna min plats i laget och samtidigt få mer kunskaper att utveckla mina nuvarande med. Det känns kul att ha fått chansen och jag hoppas att spelarna i Lund ser fram emot att få spela med mig lika mycket som jag ser fram emot att spela med dem.

Vad fick dig att välja att komma till Lund?
Det första jag kan tänka på är hur trevligt bemött jag blev och jag kände mig välkommen när jag träffade mina framtida lagkamrater. Sen ser jag det lite som en andra chans då jag fick chansen att gå på RIG men bestämde mig för att inte ta den och ångrar det beslutet lite.

Vad förväntar du dig av den kommande debutsäsongen i elitserien?
Hur bra min förmåga inom volleyboll verkligen är och vad jag kan bli bättre på. Jag förväntar mig också att få en ny uppskattning för volleyboll än vad jag har haft innan.

Berätta om dina styrkor som volleybollspelare?
Att jag är lång hjälper ju en del men jag har också en stark kontrollförmåga över min kropp. Jag är också en väldigt praktisk person så jag lär mig andra spelares vanor fort och plockar upp på dem. Jag vill också säga att jag har en säker serve med bra kontroll.

Beskriv dig själv som spelare med tre ord!
Positiv, framåtblickande, kamrat

Fakta
Patrik Johansson
Ålder: 22
Längd: 204cm
Position: Center
Spikehopp: 340cm
Tidigare Klubbar: Vindrarps VK

[fleximage caption=’Patrik Johansson ansluter till Lunds VK de två kommande säsongerna. Foto: Privat’][/fleximage]