Lunds herrelit klara för slutspel!

För tredje gången den här säsongen stod Lund som segrare mot Habo, denna gång i fortsättningsseriens Playoff In:s första match. En något trevande match som gick till fem set och där hemmalaget till slut kunde dra det längsta strået.

[fleximage caption=’August Borna i block mot Habos Jacob Nordlund. Foto: Petter Borna Foto’][/fleximage]

– Vi får en bra start och första set går ganska enkelt, det gör oss något bekväma för fortsättningen, konstaterar spelande tränare Faeez Alloush efter matchen. Vi tror att resten av matchen ska gå lika lätt men så fungerar tyvärr inte volleyboll. Det gäller att kämpa hela vägen om man ska vinna matcher.

Habo spelar upp sig och lagen turas om att vinna vartannat set fram till femte och avgörande. Jämnt upp till 8-8 innan Lund kan koppla ett grepp om tillställningen, ett grepp som utökas fram till seger med 15-11.

– Givetvis skönt att vi kan vinna och ta extrapoängen idag, fortsätter Alloush. Precis som många andra lag så här års har vi haft det lite kämpigt med sjukdomar och liknande som påverkat träningsrytmen den senaste tiden.

[fleximage caption=’Caleb Watson och Oskar Borna i block mot Habos Keaton Strom. Foto: Petter Borna Foto’][/fleximage]

Planens dominant var utan tvekan August Borna med sina 34 poäng. I och med segern är också en historisk plats i slutspelet säkrat för Lunds herrar, som i år är uppbyggt på lite annat sätt. De fyra lagen i Playoff In tävlar om tre platser i åttondelsfinalen och tack vare poängen Lund hade med sig från grundserien är en av dessa platser redan säkrade. De två sista matcherna kommer nu avgöra i vilken åttondel laget hamnar i.

I nästa match väntar Södertelge på bortaplan och serien avslutas därefter med match mot Vingåker i Idrottshallen.

[fleximage caption=’Glädje i Lund! Foto: Petter Borna Foto’][/fleximage]

Matchfakta:
Lunds VK – Habo Wolley 3-2 (25-21, 17-25, 25-19, 20-25, 15-11)

Poäng
Poängbäst Lund: August Borna 34p, Faeez Alloush 16p.
Poängbäst Habo: Keaton Strom 19p, Lars Wilmsen 17p.
Publik: 92

Matchens bästa spelare (utsedd av dagens matchvärd: Lundachark)
Lund: August Borna
Falkenberg: Lars Wilmsen

Länkar:
Statistik
Spelsschema
Tabell
Slutspelsträd
Habo Wolley