INTERVJU MED DAMLAGETS HUVUDTRÄNARE ULF KARLSSON

INTERVJU MED DAMLAGETS HUVUDTRÄNARE ULF KARLSSON

Lunds VK fortsätter med den framgångsrika och kompetenta tränarstaben på damsidan med huvudtränare Ulf Karlsson i spetsen! Vid sin sida har han Rolf Bernro (statistik), Anne Link (fysio), Helena Thulin (team manager).
– Det känns riktigt bra att vi har förlängt med Ulf och damstaben över kommande säsong, säger klubbchef Stefan Sjöström. Det långa samarbetet vi har på damtränarfronten ger en stabil grund och trygghet i spelar- och lagutvecklingen. Vi har kommit riktigt långt på damsidan under Ulfs ledning. Jag ser verkligen fram emot att följa damlagets utveckling under kommande säsong, avslutar Stefan Sjöström.

Hittills har damlaget vunnit en av sina två inledande elitseriematcher och i helgen väntar dubbla matcher: lördag den 9 oktober ställs laget mot Sollentuna hemma i Idrottshallen och söndag den 10 oktober åker laget till Värnamo för bortamatch kl 15.00.

Vi passar på att ställa några frågor till Ulf om säsongen som precis har startat:

Du går in på din femte raka säsong för Lunds damelit. Vad är dina förväntningar på årets säsong?
Oj, är det så länge sedan! Ja, vi började ju med att flytta upp nästan ett helt B-lag på den tiden. Med tiden har klubben blivit mycket framgångsrik i sitt rekryteringsarbete och nu har vi ofta spelare som stannar mer än ett år.

Vi har dessutom lyckats samla ett flertal intresserade ledare runt laget som sköter fysträning, fysioterapi, statistik och lagtrivsel. Med dessa förutsättningar kan man också hoppas på/förvänta sig att lagets spelare gör små framsteg varje år. Det är i alla fall ledarnas förhoppning att vi även i år ska kunna se en svagt uppåtgående trend i spelkvalitet.

Hur tycker du att elitserien utvecklats senaste åren? Ser du ett uppsving i ligan i takt med damlandslagets fantastiska framgångar senaste halvåret?
Förhoppningsvis blir många volleyvänner inspirerade av damlandslagets framgångar. Jag hoppas det leder till växande ungdomsverksamhet ute i klubbarna. På sikt är det också bästa sättet att säkerställa ökat intresse för elitserien och i slutändan för svensk volleybolls möjligheter till vidare framgångar.

Vilka blir nycklarna till framgång för Lund 21-22?
Tja, vad innebär framgång? Är det ett lags tabellplacering eller är det att utveckla lagets spel och spelare? Eller är framgång för lag/klubb något helt annat? Vi tränar på våra idéer om spelet. Vart dessa leder får vi se.

Vilken typ av spel kommer att vara Lunds signum i år?
Vi ska försöka spela anfall med lite högre fart än ifjol. Detta är förstås svårt, och dessutom väldigt riskabelt. Men det är också nytt för oss, det är utmanande och det är spännande att träna på.

Vi önskar Ulf och damstaben stort lycka till säsongen 2021-22!

Elitserien 2021-22

[fleximage caption=”][/fleximage]

[fleximage caption=”][/fleximage]

[fleximage caption=”][/fleximage]

[fleximage caption=”][/fleximage]